Jag,  Mats och jag,  Sjukskriven/Arbete,  Systemkameran

Lite brända

Det blev en heldag hos Ulrika och Thomas igår. När vi kom dit runt elva fick vi fika innan det var dags för Fredrik att bestämma sig om han kunde såga ner några träd.

Det första trädet som skulle ner var ett gandska dött träd och det föll lätt som en plätt.

Sedan gick vi vidare och tittade ut vilket träd som Fredrik skulle fälla härnäst. Det var Fredrik som fick avgöra i vilken ordning och om han trodde han knde fälla trädet.

Det blev mycket bärande och släpande på stockar och lövgrenar. Medans männen jobbade i den gassande solen satt Ulrika och jag och pimplade vin och snackade massa skit.

Det gick kanon att fälla alla träd tills vi kom till det sista och största. Först tänkte inte Fredrik ta ner trädet för han trodde att det skulle ramla åt fel håll. Eftersom alla andra träd gick så bra att fälla så gav vi oss på det sista trädet också. Det blev lite dramatik, för trädet ville som sagt var åt fel håll och vi var rädda att det skulle kunna ramla på en elledning och det skulle inte vara så bra. Vi hade även en hästhage att ta hänsyn till. Som tur var så var inte hästarna i hagen. Vi pratade med grannen och de stängde av elen i stängslet och vi kunde lägga ned lite stängselpinnar ifall om.

Det blev en lunchpaus emellan innan vi tog oss an trädet ordentligt. Vi grillade egengjorda hamburgare, så goda. Fredrik var och hämtade extra långa rep av en kompis så vi kulle kunna dra trädet åt det håll vi ville. Det gick inte riktigt som vi ville fast inget förstördes utan trädet fastnade först i en tall och sedan kunde vi dra ner trädet med Ulrikas bil så trädet ramlade snett in i ena hästhagen. Alla andades ut när trädet äntligen låg på marken. Det var en lång och händelserik dag hos Ulrika och Thomas och vi blev lite brända allihopa i solen. Lite bilder från sista trädföllningen kommer såklart här.

Vilken dag!!