Arbete/sjukskrivning,  Jag,  Sjukskriven/Arbete

Måndagen den 24 oktober 2022

Godmorgon, här är klockan kvart över sju och det är fortfarande väldigt mörkt utomhus med en temperatur på 9 grader. Måndag, en helt ny vecka att fylla. Jag tycker måndagar är lite härliga trots att helgerna alltid går fort.

Idag blir det Centrumskolan som vanligt och ikväll antagligen ett dopp vid kallbadhuset med några kollegor. Nu på morgonen ska jag bara ta det lugnt då jag måste hushållar med min energi. Visst mår jag mycket bättre än vad jag gjorde för något år sedan när jag började arbetsträna på Kalmar Centrumskola, fast jag är fortfarande känslig för att göra för mycket eller om jag sitter vid datorn för länge. Antagligen kommer jag alltid ha lite problem med det och ibland blir jag sådär akut trött och då måste jag sova.

Helgen bjöd ju både på det ena och andra fast med mycket vila mellan mina aktiviteter och då menar jag att jag inte gör någonting förutom sover eller vilar i soffan. Det enda som blir lidande är hur det ser ut här hemma och allt tar väldigt lång tid för mig att göra då jag lägger in vila emellan. Jag vet att det är ett måste även om det känns lite frustrerande ibland.

Nu närmar sig min stora dag och jag har börjat tänka på allt som ska göras innan. Jag kommer vara ledig på självaste födelsedagen och den kommer tillbringas hemma hos pappa då även han fyller på samma dag. Eftersom jag är där slipper han komma till Kalmar, det räcker att han ska komma över julen. Alla inbjudningar är skickade för festen och nu väntar jag bara på att alla ska svara om de kommer eller inte. Det ska bli kul att ha fest och även den har jag börjat planera för. Jag vill att det ska vara mycket sång och musik med inslag av något trevligt. Maten kommer jag att köpa, blir antagligen någon planka från Ica. Jag känner att jag inte kommer att ha energi för att laga maten och jag vill ju kunna vara med fullt ut på min fest, fast det är ett tag till festen som jag kommer ha i mitten av nov. Det kommer bli en härlig mix utav vänner, kollegor och släkt.

Den här veckan är sista veckan innan höstlovet. På höstlovet jobbar vi tre dagar innan vi får lov. Vi kommer att få besök utav några skolor från Stockholm, de som vi var och hälsade på förra höstlovet. Det ska bli kul att träffa dem igen.

Nu ska jag se till att få något i magen och jag önskar er en härlig måndag, kram Susann 💜

4 kommentarer

 • Stenhagenbettan

  Hurra, så trevligt med fest 💃
  Tyvärr har de flesta av våra vänner som nu fyller jämt väljer att inte ha fest eller kalas.
  Min senaste fest hade jag när jag fyllde 60.
  Det var en fest här hemma ”endast för flickor” Så roligt vimlade det .
  Jag får inte glömma överraskningsfest mina flickor ordnade när jag gick i pension.
  Hade en tanke på en bjudning när jag fyllde 65 med då var det pandemi.
  Hoppas att du verkligen får njuta av din dag

  • Susann

   Ja, det är kul med fest och att samla sina nära och kära för att umgås är håligt. den där pandemin ställde in många saker för många människor.