Familj,  Jag,  Tips

Mitt besök på Namu

Inlägget innehåller länk till restaurangens hemsida och kopierad meny och även andra länkar.

Igår kväll fick jag en riktig kulinarisk upplevelse på Namu. Jag och Mats valde att äta den koreanska smakresan bestående av tre rätter och till det ett dryckespaket som var komponerat till de olika rätterna.

Resan

  • HAMACHIHamachi med skånsk gurka, yuja, rädisa och parkslide från Skanör. Serveras med yujaponzu och wasabisesamfrön
  • PLUMA KIMCHIGrillad pluma från svensk rapsgris med varm baconkimchi, gröna bönor, vaxbönor och syrad kålrabbi
  • BIFF GANGNAM STYLEKoreas favoritsätt att äta kött! Grillad bulgogimarinerad flankstek, äts gärna i salladsblad. Serveras med ris, banchans, ssamsås och sojaaioli

Till den första rätten serverades det en koreansk öl och en liten soju. Soju är en spritdryck destillerad på ris. På Namu hade de smaksatt med lime och något mer som jag inte kommer ihåg. Vill du läsa om Soju kan du följa länken. Rätten bestod av fisken Hamachi som påminde om tonfisk i konsistensen. Det var en god rätt som passade jättebra till Sojun som var ganska sur av limen.

Andra rätten var den som jag tyckte var allra godast och bäst komponerad smakmässigt. Till den här rätten använde de sig utav pluma från en rapsgris. Drycken till den här rätten var en cocktail med vodka som bas. Jag är inte van vid att dricka cocktail till mat fast tyckte att det passade väldigt bra till den här rätten då rätten hade lite hetta i sig och drycken kompletterade det hela.

Sista rätten på den koreanska resan är Koreas favoritsätt att äta kött. Alla ingredienser läggs i ett salladsblad, lite ovant att äta på det sättet då jag inte hittade rätta tekniken utan att spilla. Det fick bli kniv och gaffel tillslut. Jag gillade rätten mer än min man, smakerna var goda med lite het sås till. Drycken till den här rätten var ett rött zinfandelvin, som även detta passade till den tänkta rätten.

Egentligen var jag supermätt fast valde ändå att ta en efterrätt med jordgubbar, glass, skum och lite andra bär. Det blev ett bra avslut på måltiden, lagom söt.

Jag kan verkligen rekommendera att äta här även om priset är lite högre än de flesta andra restauranger. Vi är supernöjda med kvällen.

3 kommentarer