Mitt i livet

som @stenhagenbettan skrev om på sin blogg fick mig att reflektera. När är en mitt i livet? Det borde vara runt 50 år om en ska ta det ordagrant och om en får leva tills en är hundra. Ens liv består utav så många faser i ens liv och visst känns det som en alltid är mitt i livet. Varje fas har något som livet kretsar kring. Som barn och ungdom kretsar nästan allt kring kompisar och skola. Sedan kommer utbildningsfasen och kanske bilda familjfasen. Att bilda familj och ha små barn är verkligen en hektisk tid med alla aktiviteter och då känns det verkligen som en är mitt i livet.

Nu när jag har vuxna barn och som inte längre bor hemma är känslan fortfarande att jag är mitt i livet fast på ett litet annat sätt. Jag har kämpat länge med mig själv efter fallolyckan på alla olika plan och nu känns det som om om mitt liv sakta kommer tillbaka. Kanske har mitt liv varit lite på paus och nu har jag startat igen fast med ett annat tempo än vad jag är van vid sen tidigare. Det är tur att en förhoppningsvis blir klokare med åren och tillåter sig att vara mitt i livet, här och nu. Att min fallolycka har bidragit till att vara mer här och nu är positivt och även när mamma gick bort 2008 fick jag ett litet annat tänk att ta vara på livet medans du kan. Du har bara ett liv och när jag har levt mitt liv vill jag inte ångra att jag inte gjorde eller tog vara på livet. Jag säger bara älska, njut och lev! 💜

Solen skiner även idag och de har lovat vackert väder de kommande dagarna och det tackar jag inte nej till. Idag får Mats sin första spruta mot Covid-19 och den 27 juni får jag min. Vaccinet är efterlängtat och jag hoppas att det snart ska lätta på spridningen och att den nya deltamutationen inte får något riktigt fäste.

Idag ska jag och Annika åka till Borgholm för att titta på kollegan Anettes utställning. Hon målar tavlor och ställer ut sina och jag har aldrig sett hennes konst. Det ska bli kul och dessutom är ju utflykter alltid roliga. Vi ska inte vara där så länge för sedan mpste jag hem och sova inför bokcirkelträffen ikväll hos Märit.

jag önskar Dig en fin dag, kram Susann

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *