Jag,  Sjukskriven/Arbete,  Träning

Motivation

Det är spännande tycker jag vad det är som motiverar en till olika saker. Idag var min motivation till att åka till gymmet väldigt lågt, jag övervägde allvarligt att inte åka iväg utan vara kvar hemma. Jag hittade ingen motivation til att gymma… jag stannade dock inte hemma utan följde med när Mats åkte. Det blev tre km i lugnt tempo på löpbandet och sen gjorde jag de övningar jag brukar. När jag kom hem var jag ganska likgiltig, annars brukar jag vara nöjd över mig själv.

Att jobba med målbilder är ju ett sätt att hitta sin motivation, fast jag tycker ändå att det är svårt att bibeålla och vara uthållig i sin motivation. Om ni har sett expeditionen på tv så pratar Sanna om målbild för att komma upp på berget. Det är intressant för hon har jobbat med målbilder under hela sin karriär vilket märks i programmet.

Just nu efter nyår är det väldigt många på gymmet, många ansikten som inte varit där förut. Jag antar att det är många som har nyårslöften till sig själva att vara mer hälsosamma och träna mer. Statistiskt sett är det många som tappar sin motivation med träningen efter någon månad.

Jag läste på ByButeos facebookssida tankar om motivation som jag tyckte var tänkvärda.

Jag känner att jag har svårt att behålla min motivation just nu så jag tror det är därför som jag anmälde mig till Sweden runners. Jag hoppas att jag kan behålla min motivation genom att jag får lite nya input. Sedan måste jag såklart reflektera över mina målbilder och behålla fokus på vad jag vill och mår bra utav.

Jag tycker i alla fall att det är intressant med ordet motivation, vad som driver en och hur jag själv kan ta makten över mitt eget ”ledarskap”.