Nyårsafton 2020

Nu har vi ätit en god trerätters middag och sitter soffan, Mats och jag och tittar på en film. Något måste vi ju sysselsätta oss med så vi inte somnar innan tolvslaget.

Efter förmiddagens dopp har vi inte gjort något speciellt, jag har vilat, tittat på tv, bloggat, kört en maskin tvätt ja typ en helt vanlig dag. Vi började att äta ganska tidigt för Samina skulle iväg sen.

Det blev crustader fyllda med räksallad och skagenröra toppade med räkor allra först till ett glas Cava. Vi åt det medans Mats gjorde förrätten.

Till förrätt blev det toast ala Mats med en laxröra med massa gott i som tex syltlök och stenbitsrom.

Därefter fick vi Samina till att spela Carcasonne och Mats vann som vanligt. Jag fattar inte att han alltid lyckas med det. Vi spelade för att vi hade lite tid innan det var dags för huvudrätten.

Till huvudrätt gjorde vi planka och det blev supergott så vi blev väldigt mätta.

Efter huvudrätten åkte Samina till en kompis så hon får äta efterrätten imorgon.

Sedan ringde vi till Åsa, Mats kusin och facetimade. Tänk att vi för ett år sedan exakt firade nyår tillsammans med dem i Kläppen. Det var längesedan vi har kunnat ses så det var kul att se och prata med dem. Vi är inte så vana vid att ringa på detta sätt fast det är ganska trevligt när en gör det.

Därefter facetimade vi Linda och Christian i Österrike och det var kul att se dem även om det inte var jättelängesedan vi sågs. Lite svårt tyckte jag det var att prata engelska på det sättet, är mycket lättare när en träffas fysiskt även om engelska inte är mitt starkaste ämne. De har j förmånen att ha en ortolig vacker natur med snö och det kan jag sakna särskilt nu när det regna och är alldeles mörkt utomhus. Det var mysigt att prata lite med dem också, vi får se när vi kan åka och hälsa på dem. Jag hoppas att Covid-19 kommer plana ut så det är lugnt att åka utomlands.

Sedan tittade jag och Mats på Grevinnan och betjänten, det var längesedan vi såg det programmet. Det är väldigt bra gjort och skådespelarna är väldigt duktig. Tänk att det håller än idag.

Därefter släckte vi ner i uterummet och fortsatte vårt tv-tittande i tv-rummet. Så efterrätten intogs här i soffan framför Charlies änglar den nyaste filmen på Viaplay. Jag tyckte efterrätten blev alldeles för söt så den fick Mats äta upp istället, han älskar pannacotta. Tyvärr blev den lite mer krämig än stel fast den slank ändå ner i Mats mage.

Jag önskar alla fina vänner ett Gott nytt år, så ses vi nästa år, kram Susann

2 kommentarer

 1. Grevinnan och betjänten var extra bra i år 😉
  Härligt att prata med er, och din engelska är mycket bättre än du tror. Kram. Godnatt. Gott nytt, glatt år❤️

  1. Tack fina du. Egentligen vet jag att jag kan prata engelska hyfsat fast ibland när jag inte hittar orden får jag flashback till en viss engelsklärare på högstadiet och då kan jag känna känslan av att inte kunna vilket hen visade tydligt i sitt agerande mot mig. Som tur är händer inte det så ofta nuförtiden…
   Grevinnan och betjänten var fantastisk, det lilla vi såg 💜
   Ha det så bra nu så här på årets första dag.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *