Onsdagen den 28 oktober 2020 Läslov

Två dagars extra ledighet ska bli fantastiskt skönt och jag har ju som sagt var inga planer på att göra något särskilt. Förra året vid den här tiden vet jag att jag hälsade på Samina i Malmö fast nu ser det ju lite annorlunda ut i samhället med Covid-19 som härjar överallt i världen. Region Skåne är ju ett ställe där Corona har ökat och som fått lokala restriktioner så att resa någonstans just nu känns sådär. Jag hoppas att det snart mattas ut och vi kan träffa lite fler människor än vad vi träffar nu.

Jag har inte sett min pappa mer än en gång i år och det var i slutet av sommaren när vi var på väg hem från Malmö efter ett besök hos Samina och Rasmus. Eftersom vi inte hade sett min pappa sen julen 2019 så reste vi en liten omväg om honom för att kunna se hur det var med honom. Vi stannade några timmar och höll avstånd och körde sen hemåt. Annars när vi besöker honom brukar vi sova över och varje sommar har vi gjort något tillsammans med honom fast det kunde vi ju inte göra den här sommaren. Jag skulle aldrig förlåta mig själv om det var jag som smittade honom och han blev sjuk pga att jag vill träffa honom. För att tllhöra den äldre generationen då han blir 86 i november så klarar han det bra för att han har en väninna som bor granne med honom som han umgås med. De har varandra och då kan de umgås och blir inte så ensamma i den här pandemin som många andra äldre har blivit. Pappa är ändå till affären för att handla mat fast han säger att han är försiktig och håller avstånd, fast ibland kan jag tycka att han är lite oförsiktig av sig. Fast jag får väl tro att han gör som han säger och håller avstånd, tvättar och spritar händerna för att klara sig från Covid-19. Jag hoppas verkligen att läget ska ändras till det bättre.

cykelsemester på Ven juli 2019 med pappa och Mats

I och med den ökade smittspridningen ställde vi in kalaset som vi skulle ha den 6-7 november för alla i min släkt som fyller år i november. Tanken var att alla skulle samlas hos min syster i Älmhult fast eftersom det skulle bli ganska många och från olika delar av landet så ville vi ta ansvar och ställde in. Vi får helt enkelt träffas en annan gång då vi inte blir så många som beblandas. Jag hoppas att min pappa inte åker till syrran iallafall för jag tycker verkligen att han ska hålla sig hemma och inte träffa någon även om det är syrrans familj. Nu tycker jag det är svårt att veta hur en ska göra för vi som många andra har kanske lättat lite på ”reglerna”, även om vi försöker att minimera kontakterna vi har har.

Oj, här blev det mycket tankar kring Covid-19 och jag som inte alls visste vad jag skulle skriva om när jag började. Ibland bara skriver jag utan att tänka så mycket och därför kanske inlägget blir lite ostrukturerat.

Eftermiddagen och kvällen har varit lugn, varken Mats eller jag orkade träna ikväll så vi har bara slappat och jag har sett över min blogg som inte riktigt har fungerat som den ska. Jag har alldeles för lite kompetens kring hemsidor så jag tog hjälp utav Tovas pappa som hjälpte mig att få den till att fungera igen. Snäll som han var fixade han det väldigt fort och det är jag tacksam för. Jag fattade ingenting när jag försökte läsa hur en gjorde för att felsöka, det var bara rappakalja för mig. Fast nu hoppas jag att alla mina bloggvänner kan läsa och kommentera som vanligt.

Jag önskar alla en fin kväll, kram Susann

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *