Provade en ny fisk đ
Idag var jag sugen pÄ fisk sÄ efter jobbet Äkte jag och handlade. Jag hade inte bestÀmt vilken sorts fisk jag ville ha utan tÀnkte att jag bestÀmmer mig nÀr jag ser alla fiskar i affÀren.
Det blev en sorts fisk vi aldrig Àtit, guldsparid. Den blir sÀkert god att tillaga i ett foliepaket i ugnen tÀnkte jag i affÀren. NÀr det var dags att tillaga fisken fick jag försöka komma ihÄg hur en gjorde nÀr en rensar fisk. Det var ett tag sedan jag gjorde det, jag vill ju inte förstöra fisken.
Mina kunskaper fanns kvar, minns att vi fick rensa fisk i tredje klass. Alla fick ha varsin sill med sig.
Sedan la jag fisken i folie med citron och dill och saltade ganska rejÀlt. In i ugnen pÄ 175 grader i ca en halvtimme.
Det var en vÀldigt god fisk, en konsistens som bÄde Mats och jag gillade. Den hÀr fisken kommer vi köpa fler gÄnger, kanske lÀggs den pÄ grillen i sommar.
3 kommentarer
â Orsakullan som blev mamma vid 20, nu specialpedagogstudent â
SÄ gott det lÄter :). Samt sÄ kul att du kom ihÄg hur man rensar frÄn tredje klass, det Àr jag imponerad över :).
Susann
Det var en vĂ€ldigt god fisk. Ja ibland blir en förvĂ„nad över vad en kommer ihĂ„g đ
Elisabet Karlsten
ErkÀnner trots mina 65 Är har jag aldrig rensat en fisk. Kommer aldrig att göra det