Semester 🌞 dag 23 🌞 29 juli 2021

Idag vaknade vi upp till ett soligt Uppsala. Vi hade förberett oss pÄ att det skulle regna nÀr vi var hÀr. SÄ fel vi hade för Uppsala har bjudit pÄ ganska fint vÀder förutom en skur runt sju, och dÄ var det som om himlen öppnade sig.

8.30 intogs frukosten och det var en liten enkel frukost fast helt ok för det hÀr hotellet tÀnker jag med tanke pÄ vad vi betalade för rummet. Det fanns det som vi vanligtvis Àter till frukost hemma, bröd, pÄlÀgg, Àgg och fil.

Efter frukosten hade vi bestĂ€mt att göra stan och vi började med att gĂ„ till LinnĂ©trĂ€dgĂ„rden och LinnĂ©museumet. Vi valde att inte gĂ„ in utan fortsatte promenera mot ÅsgrĂ€nd dĂ€r Pelle Svanslös bodde.

DÀrefter gick vi till Ofvandahls, ett konditori som min bloggvÀn Elisabet (Stenhagenbettan) rekommenderade. SjÀlvklart var vi tvungna att prova och stÀllet pÄminde om vÄrt café i Kalmar, Kullzénska caféet med mÄnga smÄrum med fina möbler.

Sedan gick vi till Botaniska trĂ€dgĂ„rden och gick runt och tittade. Jag hittade fina röda hallon och smakade pĂ„ ett. Mats sa att de fĂ„r en nog inte Ă€ta och jag tyckte att det Ă€r klart att jag kan ta ett hallon som Ă€r moget och det smakade vĂ€ldigt gott. RĂ€tt som det Ă€r upptĂ€cker jag en skylt i landet…

Jag!? En tjuv!!??

Jag tyckte den skylten var jĂ€tterolig för Ă€r jag en tjuv eller? Jag tyckte att hallonet var gott och tog ett till för jag tycker det skulle var synd om hallonen skulle förfaras. đŸ˜±

Efter botaniska trÀdgÄrden behövde vi lite pÄfyllning och dÄ Ät vi lunch pÄ Sushi yama och sedan gick vi till antikvariatet Röda rummet som lÄg pÄ samma gata som vÄrt hotell. Annika köpte boken Snö och jag köpte tvÄ böcker som Annika sa var jÀttebra.

DÀrefter gick vi till hotellet, drack bubbel och sedan behövde jag sova en stund. Efter min lilla tupplur gick vi mot stationen och satte oss och tog nÄgot att dricka, en ipa till Mats och Hugo till mig och Annika.

Sedna gick vi in mot centrum igen för att leta restaurang. Vi letade för att hitta bra alternativ till Annika som Àr vegan. Till slut hamnade vi pÄ Klang precis nÀr det började störtregna och vi var glada att vi hade hunnit innanför dörrarna. Det var kanske inte den bÀsta restaurangen fast vi blev mÀtta och servicen var trevliga.

NĂ€r vi hade Ă€tit fĂ€rdigt hade det slutat regna och dĂ„ gick vi tillbaka till hotellet för att spela och dricka rosĂ©. Det blev vinst för mig pĂ„ spelet NĂ€r dĂ„ dĂ„, precis som jag sa att det skulle bli. 😊

Det har blivit mycket promenerande i Uppsala och vi har mÄnga steg, över 18.000 vilket kÀnns i vÄra ben och fötter. Uppsala har lite mer backar Àn vad vi har i Kalmar.

Det har varit mysigt att besöka Uppsala och vi har gillat atmosfÀren och pulsen. Det Àr verkligen en stad vi gÀrna kommer tillbaka till en annan gÄng. Imorgon blir det hemfÀrd med ett litet stopp i gamla Uppsala och Sigtuna innan vi Àr hemma i Kalmar igen.

Vi har lÀrt oss mycket om bÄde kungar, mord och författare och hoppas att vi kommer ihÄg nÄgot Àven om nÄgra mÄnader.

LĂ€mna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fÀlt Àr mÀrkta *