Semesterdag 20 2020

Idag gick vi upp lite tidigare då vi hade planerat att ställa oss i kön till Visingsö runt 9.00. Frukost åt vi klockan 8.00 och vi kom med färjan vid 9.40. Bilfärjan som gick 9.30 fick vi inte plats på fast kom med cykel och gångtrafikantfärjan som gick strax efter.

Eftersom vi inte hade bokat cyklar i förväg så fick det bli vandring på Visingsö. Vi trodde att det skulle gå och hyra lite spontant eftersom vi inte var hundra på vilken dag vi skulle åka över. Vi ville se hur vädret skulle vara innan vi bestämde oss.

Vi gick utmed Vättern ner till Näs. Vi stannade när vi hade gått ungefär två km då vi hittade ett perfekt ställe att dricka bubblet och kexen som vi hade med oss. Vi firade Malin och Urbans 22 åriga bröllopsdag 💜

Strax efter kom vi till Persgården där vi drack kaffe och fikade. Jag valde att fika på en piggelin 😊

När vi gick utmed Vättern stannade vi och tittade på den vackra floran runt omkring oss 😍 Det växte mycket hallon och körsbär som vi smakade på.

Innan vi kom fram till Näs gick vi förbi en brygga där det var perfekt för ett dopp. Ingen utom jag ville bada. Jag hade sagt det innan vi åkte till Gränna att jag ville bada i Vättern innan vi åkte hem. Det blev ett härligt dopp och jag gissar på att det var 19-20 grader i vattnet.

Vi stannade vid Näs och vilade våra ben. Mats och jag har ju lite krämpor båda två fast vi lunkade på. Vid Näs finns det en borgruin, den första kungsborgen som byggdes i Sverige.

Efter vår vilopaus gick vi till Svensgården som låg ungefär i höjd med färjeterminalen fast på västra sidan. Det var ungefär 5 km dit och när vi kom dit åt vi mat.

När vi ätit färdigt var det dags att ta sig tvärs över till färjan. Vi hann med färjan som gick klockan 17.50.

När vi kom tillbaka till vandrarhemmet spelade vi kort i allrummet tills det var dags att gå och lägga oss.

Imorgon är det frukost klockan 8.30 och sen bär det av hemåt. En härlig semester tillsammans med Malin och Urban är snart till ända. Vi är så tacksamma för vår vänskap och allt roligt vi gjort ihop. Nu får vi se vart det bär av nästa gång.

Egentligen skulle vi ju åkt till Cypern, först i maj och sen i september och sen inte alls på grund av Covid-19. Fast en Grännaresa är ju trots allt helt klart ok istället. 😊

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *