Arbete/sjukskrivning,  Jag,  Sjukskriven/Arbete

Sista dagen i januari 2022

Godmorgon, här har jag startat upp denna måndag. Det är ljust utomhus och himmelen är ganska ljusblå och solen tittar fram. Temperaturen är kallare idag, minus 4 grader så idag blir nog en fin dag.

Det är sista dagen i januari, och jag tänker nog som många att tiden bara rusar fram. En ny vecka och en ny månad i morgon är ändå en härlig känsla för det ligger lite vår i luften. Mats jobbar hemifrån idag och började tidigt, redan halv sju var han igång och såg över hur många av hans personal som var på plats idag. Omikron ställer till det lite här och där.

Ingas sida läste jag om hennes nättroll som härjar igen. Vad är det för en människa som håller på? Det gör mig så uppretad att det finns människor som måste förstöra och klandra ner andra människor. Varför vara missunnsam när du kan glädjas över andra människor. Jag väljer glädjen alla dagar och vill vara den medmänniskan som lyfter andra istället för stjälper.

Inga skriver om tomtar och troll och då tänker jag såklart som hon John Bauer fast även Jenny Nyström eftersom jag bor ca en mil norr om Kalmar. Här i Kalmar är ju Nyström stor eftersom hon föddes här i Kalmar 1854. Det finns även en basutställning på Kalmar läns museum med verk och teckningar av Jenny. hon var den första kvinna som vann i en tävling på konstakademin. hon studerade i Paris och fick ställa ut på Parissalongen 1884. 1875 skapade hon de första tomteillustrationer som hon senare blev känd för. I Kalmar finns en gymnasieskola uppkallad efter henne, Jenny Nyströmsskolan. (fakta och bild är tagen från wikipedia)

Ikväll blir det kanske bada bastu tillsammans med några kollegor om inte någon blir sjuk. Det ska bli trevligt med bastu och bad. Vi har hyrt Ekenäsbastun mellan 17-20 och först ska vi elda den varm och medans vi väntar på att den ska bli varm ska vi äta hämtmat. Vi har inte bestämt vad ännu, tror vi kommer sluta med att vi beställer sushi.

Jag hoppas ni får en bra måndag denna sista dag i januari, kram Susann 💜

4 kommentarer