Jag,  Sjukskriven/Arbete

Söndagen den 13 mars 2022

Vi vaknade upp tidigt som vanligt denna söndagsmorgon. Jag hade hoppats att kunna sova lite längre fast vad gör en när det inte går? vi bestämde oss för att äta hotellfrukost idag. Det var så längesedan vi gjorde det så vi åkte till Scandic där vi tycker att de har den godaste frukosten här i Kalmar. Vi provade ju runt för något år sedan för att testa de olika hotellens frukostar.

Vi var tvungna att vänta lite innan vi fick komma in för det var fortfarande så att de delade upp tider mellan personerna som åt. Dessutom hade de minskat ytan i matsalen så den var nu bara hälften så stor och då var denna matsal inte stor från början.

Det var gott som alltid, det är lite mysigt att börja dagen med allt gott som finns.

Jag avslutade som vanligt med pannkakor med grädde och jordgubbssylt.

Efter frukosten åkte vi till Ikea för vi skulle köpa en Billybokhylla till för vi börjar få för många böcker. Vi ska bara ta bort ett skoskåp som Rasmus ville ha. Annars hade vi tänkt slänga skåpet. Sedan blev det en tur till biltema för jag skulle köpa vakuumpåse med förvaringslåda. Jag har ju börjat rensa här hemma och tänker att jag kan skapa mer plats om alla extra täcken och kuddar förvaras i sådana påsar.

När vi kom hem så vilade vi och tittade på filmen Röd, ville se vad det var för film för hade en elev som skulle titta på den i helgen och jag ville kunna prata med eleven om filmen. Sedan var det dags för oss att laga mat innan Mats skulle iväg för Månkörenföreställningarna som han har idag. De har en eftermiddagsföreställning och en ikväll. Till lunch lagade vi Västergötlands nationalrätt, utmaningen som Inga har startat. Det kommer ett eget inlägg om rätten.

Så nu eftermiddag är jag själv och har rensat ut bland skåpen i tvättstugan. Jag har slängt en massa dukar och handdukar fast jag har mycket kvar att rensa ut. Det får ta den tid det tar för jag måste vila emellan annars blir jag lätt yr och får huvudvärk.

Jag har även planerat hemkunskapslektionen till imorgon och när jag skriver detta kom jag på att jag glömt länka en uppgift. Det får jag göra efter detta inlägg.

Jag kommer ta det lugnt ikväll och det blir nog mest sittandes framför tvn antingen netflix eller viaplay.

Jag ska göra Christels fotoutmaning såklart och ordet idag är tatueringar. Jag har inga tatueringar och vill inte ha några för jag tycker inte det är snyggt. Bilden jag har valt är min sons tatuering. Det är Rasmus första tatuering som han gjorde 2018 till minne utav sin mormor. Så här skrev han när han la upp bilden på sin instagram.
För 10 år sen förlorade min familj vår klippa och vår ängel. Min mormor togs av cancern 2008 och jag må bara varit 8 år men jag har fortfarande många minnen av henne. Det starkaste minnet jag har var hur lycklig man var när man besökte dem och mormor tog fram ”knackeburken”. Det var en burk som man skulle knacka på för att sedan få äta en bit av det söta inuti. Nu 10 år senare väljer jag att tatuera in minnet, så att jag alltid påminns av att vara ödmjuk, omtänksam och givmild. Precis som Mormor💖

Jag hoppas ni haft en bra dag och önskar er en fortsatt trevlig dag, kram Susann 💜