Jag,  Sjukskriven/Arbete

Sveriges landskapsrätter – Västergötland

Min bloggvän Inga gör en matresa genom Sverige och tänker laga maträtterna som förknippas med olika landskap. Jag tyckte det var en rolig idé och hänger på hennes matresa. Inga har gjort Västergötlands landskapsrätt stuvade bönor med grynkorv.

Nu har äntligen söndagen kommit så vi kunde få testa på denna rätt. Det blev ingen grynkorv här heller för jag hittade ingen precis som Inga. Det fick bli en rishultskorv och om jag minns rätt så använde Inga också den korven.

Detta var en lätt rätt att laga, jag gjorde stuvningen och mannen stekte korven. Sedan hällde jag i avsköljda bönor i stuvningen. För att få en färgklick på tallriken rev vi morötter till.

Jag har varit lite skeptisk till de stuvade bönorna och korven har jag aldrig ätit förut så jag såg framemot att smaka på denna rätt. Oj, vad besviken jag blev, det var inte gott och jag kunde inte ens äta upp maten på min tallrik och det tillhör ovanligheten. Mats åt allt, han tyckte inte det var gott fast ok. Jag är glad att det inte är jag som ska äta upp matlådan imorgon som han har med sig. Detta var ingen rätt för mig och kommer aldrig laga detta igen.

2 kommentarer

 • Ingajohansson

  Tur vi inte hittade grynkorv den ska kokas tror inte den är god 😉
  Så synd om dig, det är inte min favorit rätt i heller, men stuvade bönor kommer jag att göra fler gånger, det var väldigt gott😉
  Hoppas du överlever katastrofen 🥰
  Kram

  • Susann

   Jag överlever, bara lite förvånad över att jag inte åt de stuvade bönorna. jag brukar äta det mesta utan några problem. Det är ändå kul den här utmaningen som du har, jag får ju prova massa nytt och det gillar jag.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *