Jag,  Sjukskriven/Arbete

Tisdagen den 2 april 2024

Idag tog jag sovmorgon eftersom jag har påsklov. Det känns fortfarande lyxigt med lov även om det är inarbetad tid som lärare gör. Den här veckan har jag inga planer och tänker att jag tar det lite som det kommer. Jag steg upp halv nio efter att jag leget en stund i sängen med mobilen.

Victor och Torun är fortfarande här i Kalmar och idag skulle Victor ha möte med Åbro och imorgon har han något nytt möte med någon. Det händer något varje dag för honom.

Jag har passat på att rensa i min klädkammare, vilket verkligen behövdes. Nu kan jag se golvet och gå in där utan att snubbla på en massa saker. Det är inte riktigt färdigt då jag har någon hylla kvar och några kläder som jag kanske ska rensa ut. Nu kan vi istället knappt gå på golvet utanför då det ligger kartonger och andra påsar som jag ska köra till återvinningen med. Det får nog bli en tur imorgon.

Det som gjorde mig extra glad var att jag hittade dopklänningen som jag sytt till mina barn. Jag har letat efter den ett tag för jag tänkte att jag skulle få tummen ur att brodera in Rasmus namn som jag har kvar. Det har inte blivit av och nu var det så längesedan jag broderade så jag vet knappt hur en gör. Dessutom måste jag få tag i en grön tråd som har någorlunda samma gröna färg som de andra namnen.

Nu kan jag inte riktigt fatta att jag sytt denna klänning.

Jag har lyssnat färdigt på min ljudbok, Färskt vatten till blommorna. Det kändes som jag också är tvungen att läsa boken för jag hade svårt att hålla isär alla namn när jag lyssnade så nu har jag även börjat läsa den. Det är den här boken som ska diskuteras på bokcirkeln nästa gång och då vill jag ha fattat boken tills dess. Jag tycker den är bra och en sorgsen berättelse med karaktärer som jag lätt kan ta mig till.

Ikväll lagade vi gyoza och alla hjälptes åt till att vika ihop dem. Jag hade kycklingfärs som jag stekte tillsammans med rödkål, lök och morötter som fyllning. Sedan kryddade jag det med chiliflakes, fisksås, soya och hoisinsås. Sedan stekte jag knytena och hällde på vatten och ett lock så de ångades samtidigt som de fick en liten stekyta. Det blev gott och vi doppade dessa i en sojablandning på soja, vatten, socker, risvinäger, chili och hackad koriander.

Säger som Inga ”Satan i gatan vad gott”

Kram Susann 💜

2 kommentarer