Arbete/sjukskrivning,  Jag,  Sjukskriven/Arbete

Tisdagen den 22 mars 2022

Godmorgon alla fina vänner!

Klockan har blivit sju och jag sitter i soffan som vanligt framför tv-nyheterna där det pratar om kriget i Ukraina. Detta krig som finns i många tankar, när ska förnuftet segra? Det har även skett en skolattack i Malmö där 2 stycken har avlidit. Vad är det som händer i världen?

Jag vaknade tidigt, hade tänkt sova lite längre idag… det gick sådär. termometern visar minus 4 grader och solen skiner så det utlovas en fin dag även idag. Solsken är det väl inte så många som tackar nej till, förutom all pollen. Bilen står åt rätt håll så isen kommer hinna smälta innan jag åker till jobbet.

Idag ska jag till Elin, osteopaten efter jobbet. Det ska bli skönt för jag känner att min kropp behöver hennes behandling.

Sedan ikväll kanske vi ska springa och bada tillsammans med Karin och Madeleine. Annars blir det bara vila då jag har en stor trötthetskänsla i min kropp. Denna vecka får jag bara samla energi för det är så tråkigt att vara trött på helgen så vi inte kan göra något.

I dagens fotoutmaning som Christel har är ordet – Nyttigt. Det får bli en bild på när jag och min svägerska badar 2019. Vi började åretruntbada hösten 2019 och det nog det nyttigaste jag gjort för mig och min kropp. En helande känsla i min sjukskrivning. Några av de positiva effekterna vid kallbad är:

Minskade halter av stresshormoner – Stärkt immunförsvar – Bättre smärttålighet – Minskad infektionskänslighet – Bättre sömn – Ökad förmåga att hantera stress och oro – Mer energi och mindre trötthet – Minskad risk för nedstämdhet – Bättre blodcirkulation

Nu önskar jag er en fin tisdag, kram Susann 💜

4 kommentarer