Tisdagen den 8 februari 2022

Godmorgon alla fina som tittar in hos mig. Idag har jag gått upp tidigare än jag brukar. Jag har ändrat min arbetstid idag och ska åka med Mats in till jobbet. Vi kan samåka in idag och sedan tar jag bussen hem.

Än så länge är det en ganska mörk morgon och termometern visar 2 grader. Idag börjar jag med en mattelektion, det positiva är ju att jag år friska upp minnet i mina mattekunskaper. I vissa delar är jag väldigt ringrostig.

När jag kommer hem i eftermiddag så kommer det bli till att sova så jag orkar med kvällen. Mats och jag ska som vanligt träffa Karin och Madeleine för att springa och bada. Jag kommer bara att gå ikväll för jag får ont i min högra fot när jag springer. I lördags när vi sprang fick jag väldigt ont så jag tänker att det är bra att vila foten den här veckan. Jag får se om jag springer på lördag.

Jag har även berättat om vilken landskapsrätt som Inga tänker göra den här veckan för Mats och han tyckte det skulle bli gott. Äntligen kommer Öland tycker han fast vi är ju bara i början av Sverigeresan. Öländska kroppkakor görs övervägande delen rårivna potatis och det är väldigt liten del kokt potatis i, ca 10%. Det är viktigt att potatisen rivs med rätt rivjärn för att få kroppkakorna bra, det finns speciella rivskivor som används om en har en maskin och vad jag vet så är det bara märket bosch som har det. River en potatisen för hand så är det den sidan med små runda prickar som en använder. till själva smeten är det bara riven potatis som blandas med den kokta potatisen och den stärkelse som blir när en har vridit ur vätskan från den rivna potatisen. Smeten ska bli lagom hård och sedan fyllas med hackat stekfläsk som kryddats med kryddpeppar och blandats i en liten finhackad lök. Sedan kokas kroppkakorna i salt i ca en timme för att sedan ätas med lingonsylt och béchamelsås. En del äter kroppkakorna tillsammans med grädde, lingonsylt och en klick smör.

Det ska bli kul att göra kroppkakor på söndag för vi är fortfarande i träningsstadiet för att få till de perfekta kroppkakorna.

Nu måste jag avsluta för vi ska åka till jobbet. Jag önskar alla en härlig tisdag, kram Susann 💜

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *