Trettondagsafton 2022

Lillördag och dagen går i rasande fart. Jag har ju förmånen att vara ledig ett tag till. Det känns extra bra för det är inte jag van vid när jag jobbade i förskolans värld. Mats har tagit långledigt för att jag är ledig så det är lyxigt att vara lediga båda två. Det tråkiga är att han är sjuk och halsontet verkar inte ge med sig. Så här ynklig har jag nog aldrig sett honom, det brukar vara jag som är den ynklige när jag är sjuk. Hans hosta har i alla fall blivit bättre så något positivt är det trots allt.

Idag har jag varit en runda till Maxi då vi behövde fylla på lite i vårt kylskåp. Det var faktiskt lugnt på Maxi, jag trodde det skulle vara många ute i affären. Jag antar att det fortfarande är pandemin som påverkar antalet människor som är ute i affärerna. Nu önskar jag att den här pandemin ska vara över eller i alla fall så att den inte begränsar en.

Nu har äntligen min tvätthög minskat så nu tänker jag att jag snart ska städa undan julen. Det känns inte lika roligt att ha kvar den som jag annars brukar tycka. Vi har ju en tradition med familjen Oskarsson att raska ut julen tillsammans fast varken förra året eller i år kan vi göra det pga pandemin. Samtidigt är det svårt att få till med alla vår 6 vuxna barn som är lite utspridda. Jag hoppas vi kan ta upp traditionen någon gång i framtiden. Vi har dansat kring granen och kraschat pepparkakshus sen 1998, så det är några år.

Bilderna är från 2017 då vi raskade tillsammans med Oskarssons. 💜

På tal om något annat så ser jag fram emot Ingas matresa som hon tänker göra. Alla landskapsrätterna vill hon laga och idag har jag googlat på landskapsrätter och det är lite olika beroende vilken sida och från vilket år. Det ska bli kul att hänga med på hennes matresa och se vilka rätter hon väljer för varje landskap. Inga skulle börja med skånes maträtt om ca en vecka fast jag vet inte hur ofta hon ska laga maträtterna.

Mat är ju alltid gott och trevligt. Jag älskar när många träffas runt en måltid och det är kul att planera menyn när en ska ha gäster. Vardagsmaten är inte lika rolig och det blir ofta att vi slarva med maten när vi bara är Mats och jag. Fast idag har jag lagat spagetti med svamp och spenatsås, det blev gott och vi har till och med rester till imorgon. Det kanske inte är så överraskande för dem som känner mig för jag lagar alltid för mycket mat. Jag skyller på min mamma som alltid lagat så det räcker till alla och lite till.

Nu när Mats har ont i halsen har han önskat sväljvänlig mat så då köpte jag fisk, tänker det är bra mat tillsammans med potatismos. Har ni några bra förslag på bra mat när en har halsont? Jag har frågat om Mats är sugen på något särskilt nu när han är sjuk fast han har inga önskemål till skillnad från när jag är sjuk då brukar jag alltid bli sugen på något som typ nyponsoppa eller buljong. Jag antar att det har att göra med att det förknippar jag med sjukmat för det gav alltid mamma mig när jag var sjuk.

Kvällen blev inte som planerat så vi tillbringar den framför tvn och jag antar att Mats kommer att lägga sig tidigt ikväll med för han är så trött. Jag hoppas att han känner sig piggare imorgon.

Jag hoppas ni haft en bra dag och önskar er en fortsatt trevlig kväll, kram Susann 💜

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *