Familj,  Jag,  Sjukskriven/Arbete

Vår julafton i bilder 2019


Det var inte bara barnen som fick morgonpaket i sin strumpa. Jag fick en bok med titeln Du är fantastisk.

På förmiddagen började vi pussla det pussel som Samina fick i sin julstrumpa. Hon bestämde att vi skulle pussla utan att titta på bilden, så jag sa att jag gör ramen för då kanske jag har tur att få ihop några bitar. Jag klarade att pussla en stund utan att få mina symptom som blir då jag letar efter bitar och rör på huvudet och ögonen hela tiden. Efter ett tag kom känslan av yrsel och början till illamående och då är det dags att sluta. Tänk att jag fortfarande inte kan göra allt …

Vid lunchtid kom min pappa Rune och syster Fatimah och då blev det lutfisk till lunch. Det är en tradition som jag har med mig hemifrån, då vi alltid åt lutfisk. Jag tycker lutfisk är jättegott, tyvärr tycker inte min man det fast jag är glad att jag får äta lutfisk en gång om året. Alla barnen utom Rasmus äter lutfisk fast han åt det när han var yngre så han kanske gör det igen om ett par år.

Efter maten tog vi massa kort i olika konstellationer.

Victor Samina Rasmus

Innan Kalle Anka fikade vi och under Kalle Anka turades vi om att ta en power nap, tror alla behövde det. Jag somnade och sov nästan hela tiden det var Kalle. Jag hann se Marianne Mörck när hon tände ljuset och lurade alla tittare inlkusive oss för barnen reagerade direkt att det inte var ett riktigt ljus. Jag tyckte det var ett roligt skämt och att hon gjorde det bra.

Sedan var det dags för att förbereda alla julmat, Janssonen skulle in i ugnen och köttbullar och prinskorvar stekas. Vi hade bestämt att det inte skulle vara så mycket på julbordet fast det var svårt att hålla för när vi satte fram allt blev det nästan lika mycket som det brukar vara.

När vi hade plockat undan allt från julbordet så kom Tomten så lägligt. Jag tror att Tomten var lite åt det skånska hållet.

Julklapparna var av blandad kompott som spel, kläder, pengar, böcker mm. På många utav klapparna fanns det rim, vilket var uppskattat. I år öppnade vi varsin paket i tur och ordning så vi hann se vad alla fick.

Sedan är det ju tradition att prova att spela spelen en får i julklapp. Mats och jag fick ett Trivial Persuit classico som vi spelade innan Fatimah och pappa gick till sängs. Alla var ganska trötta förutom barnen som stannade uppe och spelade spelet om Harry Potter som Rasmus fått. Det var nog den tidigaste julafton som jag gått och lagt mig på.

Avslutar med lite bilder från kvällen 🙂

2 kommentarer