1 december 2020

Första dagen i sista månaden för år 2020 börjar med en minusgrad och lite gråmulet. Inte någon större skillnat mot novemberdagarna. Nu önskar jag att det ska komma lite snö och för ett år sedan hade vi lite snö men som vanligt ligger det sällan kvar något längre här nere i södra Sverige.

Bild tagen 30 november 2019

Som vanligt blir det Centrumskolan och där är allt som det brukar. Det är hemkunskapslektion idag och då ska eleverna göra saffransmuffins. Saffran är något som hör till när det är december och det ger mig en bra känsla i kroppen. Jag älskar lussekatter med mycket saffran i. Har ni bakat lussekatter än? Jag har lussekatter i frysen som Samina gjorde sist hon var hemma fast jag behöver nog göra en omgång till innan jul.

Efter Centrumskolan ska jag åka till Ikea och köpa gardinringar så jag får upp ett par gardiner som jag vill ha i vårt loungerum. Jag glömde det igår när jag var på Rusta. Sedan blir det säkert lite vila för vi ska springa när MAts kommer hem vid halvåttatiden. Det blir lite senare ikväll eftersom han har apt mellan 17-19.

December månad är en mysig månad och den känslan delar jag säkert med många andra. Kanske är det ännu viktigare att försöka hålla fast vid sina decemberrutiner när året är som det är i pandemitider. Det kommer ju inte att bli som vanligt vid jul och vi har bestämt att vi kommer inte åka till Älmhult tlll min syster som det var planerat från början utan kommer fira hemma tillsammans med barnen Samina och ev Rasmus. Det kommer att bli en annorlunda jul. Min pappa kommer få fira utan sina barn och barnbarn i år och då kan jag vara glad för att han har en väninna som han umgås med dagligen och som han troligtvis kan vara med över jul. Det känns bra att han inte är ensam för det är lite långt att köra till honom bara för att umgås utomhus nån timme.

Hur ser era decemberrutiner ut?

Tusenlyktorevenemanget 2019

Jag önskar er alla en härlig start på den här sista månaden på året, kram Susann

En kommentar

  1. Jag instämmer att denna månad är en härlig månad fyllt med förberedelser. Saffrans bullar har jag ännu inte bakat. Planen var idag på förmiddagen men snopet så var kesellan slut på Willys igår och jag orkade inte gå till ICA oxå

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras.