Bakdag

Godmorgon, idag är jag inte riktigt lika morgonpigg som igår. Jag låg kvar i sängen och läste bloggar innan jag gick upp vid kvart i nio. När jag såg saffransbullarna med vanilj på Millasmat blogg så blev jag sugen på att göra sådana. Jag hade tänkt att göra vanliga lussekatter idag fast ändrade mig när jag såg de bullarna.

När jag hade gjort mig iordning åkte jag till Mangneten och köpte pärlsocker, det var den enda ingrediens som jag saknade för att kunna göra bullarna. När jag var på väg ut från affären kom jag på att jag skulle ju hämta ut ett paket som jag beställt, typiskt, nu får jag åka dit en gång till. Jag hoppas att det är Mats julklapp som kommit.

Nu har jag satt degen till bullarna och tänkte att jag skulle titta in här medans degen jäser. Idag blir en bakdag då Mats och jag ska baka pepparkakor ikväll efter vår löpning.

Det blir att springa med pannlampa ikväll på Svinö tillsammans med Monica, får se om Madeleine dyker upp. När en har bestämt träff med andra så blir faktiskt träningen av, för det är svårare att saga att jag inte vill springa då. Ibland har jag inte karaktären eller motivationen till träning och då är det bra att springa med andra.

När jag har bakat bullarna ska jag vila och jag kommer säkerligen somna i soffan som vanligt, jag märker att jag behöver det och nätterna blir inte helt förstörda som tur väl är.

Tänk att det är redan torsdag och imorgon fyller mannen år, frågan är om jag ska vakna innan honom eller gå ner och gratta när han sitter vid frukostbordet. Mats gillar inte att få frukost i sängen, vilket annars är en tradition i vår familj. Våra barn har alltid fått frukost på sängen och tårta där de fyllt år. Det är så jag är uppvuxen fast bara med tårta för sedan åt jag och pappa frukost efter paketöppningen och tårtätandet i sängen. Eftersom min pappa fyller år samma dag så sov han i mitt rum för att vi skulle bli grattade tillsammans. Egentligen vet jag inte om han verkligen gjorde det eller om han gick och la sig i sin säng när jag somnat och kom upp innan jag vaknade. Fast jag tror faktiskt att han sov i mitt rum hela natten.

Vad händer för er idag?

Jag önskar alla fina vänner en härlig torsdag, kram Susann 💜

4 kommentarer

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras.