Jag,  Mats och jag,  Sjukskriven/Arbete

Dumplings och Bao buns

Vi har lagat något som vi aldrig har gjort förut. Jag har bara ätit dumplings fast då har de varit ångkokade och nu gjorde vi som Jennie Walldén brukar göra, först steka dem lite föra att sedan ånga dem i stekpannan. Vi hade köpt gyozaplattor som vi fyllde med vegofärs, vitkål smaksatt med vitlök, sesamolja och soja. De blev riktigt goda.

Vi testade även att göra baobröd och det har jag aldrig ätit bara hört talas om. Mats tyckte att de smakade precis som andra har beskrivit det att det är som att äta fluffiga moln. Vi använde oss utav Jennie Walldéns Baorecept fast gjorde en annan fyllning. Till baobrödet fjorde vi krispig tofu och kimchimaonäs och gjorde allt veganskt. Vi följde detta recept.

Vi blev riktigt nöjda med maten och det är alltid trevligt att laga mat tillsammans. Vi var hemma hos Annika så det var vi tre som gjorde. Vi har skapat en liten Coronafamilj. Det blev mycket mat och vi blev snabbt mätta och jag kommer helt klart att göra både dumplings och baobröd fler gånger. Nästa gång vill vi prova en ny fyllning till baobröden, vi får se vad det blir. Nu vet jag hur jag ska ångkoka så en bambukorg som jag kan använda vid ångkokning står nu på önskelistan eftersom vi använde Annikas.

2 kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *