Mats och jag,  Sjukskriven/Arbete

En trevlig kvĂ€ll 💜

NÀr jag lagt mig i skuggan under björkarna hörde jag en bil. Det var Victor och Torun som kom. De var lediga idag och hade handlat skaldjur till lunch. Det var trevligt att trÀffa dem och höra hur de hade det i Byxelkrok.

De stannade inte sÄ lÀnge för de skulle Äka till Netonnet och köpa en airconditioner. Vi bytte bil för de kunde inte fÄ plats med den i Victors bil och vi har planerat att Äka till Byxelkrok med Malin och Urban pÄ lördag.

NÀr Victor och Torun Äkt lÄg jag och vilade tills det var dags att göra sig iordning och förbereda inför middagen.

Jag gjorde tvÄ olika aptitretare, en med smetana, grÀslök och stenbitsrom. Den andra hade jag kallrökt lax, pepparrotsost och dill som serverades till vÀlkomstdrinken. Jag blandade cava, aperol och sockerdricka och skivade apelsiner, Àpple, lime,citron. Det blev jÀttegott.

Strax efter sex anlÀnde Linda, Christian, Clemens och Teresia.

Mats grillade nötstek och kyckling och till det serverade vi friterade nypotatis och sallad. Det blev gott och Mats hade gjort egen aioli.

Vi satt ute pĂ„ vĂ„rt trĂ€dĂ€ck för det var för varmt i uterummet. Efter maten var det perfekt att gĂ„ in och sĂ€tta oss i uterummet innan jag och Teresia blev uppĂ€tna av myggen. Vi spelade gin rummy och ikvĂ€ll vann Mats. Strax innan elva var det dags för vĂ„ra gĂ€ster att gĂ„ till bussen. Vilken underbar kvĂ€ll det blev. Det var första gĂ„ngen vi trĂ€ffade Clemens och Teresia eller rĂ€ttare saft nĂ€stan för Mats har trĂ€ffat Clemens tidigare dĂ„ han sjunger i kören i Österrike som MĂ„nkören haft samarbete med.

Det var kul att trÀffas och det gick bra att prata bÄde tyska och engelska Àven om jag Àr ringrostig i tyska. Jag förstÄr ganska mycket tyska. Vi blandade sprÄken hejvilt och det gick bÀttre Àn vad jag trodde innan.

Tack för en underbar kvĂ€ll tillsammans med vĂ€nner 💜

2 kommentarer