Allmänt

Fredagen den 24 maj 2024

I morse var jag lat och lite orolig för att det skulle börja regna.

Nu blev det lite verklighet att sommarlovet närmar sig för i veckobrevet skickade jag med information om skolavslutningen.

Efter jobbet åkte jag direkt hem och jag hade en del att fixa inför kvällens bokcirkel. Bordet blev dukat, toaletterna städade och lite annat smått och gott som jag behövde göra. Jag förberedde efterrätten med det jag kunde göra. Sedan hann jag även vila lite innan Mats kom hem kvart över fyra.

Vid fem började vi med maten. Vi skulle grilla veganska hamburgare gjorda på kikärter och svarta bönor. Till det skulle vi ha pommes, och Mats gjorde en dressing.

Klockan 17:30 kom Annika, Malin och Urban, Camilla och Daniel. Tyvärr kunde inte Jonas, Märit och Johan vara med. Vi började kvällen med bubbel och salta pinnar.

Det gick förvånansvärt bra att grilla ”burgarna”, jag trodde de skulle typ smula sönder. De behöll formen och jag tyckte de var goda och kommer säkerligen göra dessa igen.

Fotograf: Camilla

Till efterrätt hade jag gjort citron mousse och även den tyckte jag om. Det var nya rätter som vi inte har gjort tidigare fast det var inte sista gången vi gör dem.

Därefter diskuterade vi boken och de flesta tyckte att det var en helt ok bok. Jag var den som gav boken lägst betyg på 1,2. De flesta gav den 3.

Det blev en trevlig kväll och det blev bra bokprat nu när våra partners var med. Vi får se om vi kommer bjuda in dem fler gånger. Till nästa gång som kommer bli i augusti ska vi läsa två böcker, Den underjordiska järnvägen av Colson Whitehead och Liv efter liv av Kate Atkinson. Då kommer vi vara hemma hos Camilla.

Nu har vi plockat i ordning och packat inför imorgon då vi först springer och badar för att sedan åka till Rasmus och Tova i Malmö.

Kram Susann 💜

2 kommentarer