Jag,  Mats och jag,  Resor,  Sjukskriven/Arbete

Helgen i Byxelkrok

I fredags samåkte Mats och jag in till jobbet med bilen. När jag slutade halv ett hämtade jag Mats och skjutsade honom till ett möte inne i stan. Sedan körde jag till kallbadhuset och badade. Det blåste, temperaturen i luften var 16 grader och i vattnet 14,6.

Efter mitt bad körde jag hem och packade ut det sista i husbilen. Vid 14:15 kom Rasmus och Tova för de skulle följa med till Byxelkrok och hjälpa till hos Victor. Klockan 15:00 hämtade vi upp Mats i stan med husbilen och sedan körde vi östra sidan upp till Byxelkrok för att undvika de flesta turister på Öland nu när det var skördefesten.

Efter att vi parkerat husbilen hos Victor tog vi oss ner till restaurangen för att se om vi behövde hjälpa till. Det var ganska lugnt så vi behövde inte hjälpa till utan kunde äta på restaurangen i lugn och ro. Sedan cyklade vi tillbaka till husbilen, Mats, Rasmus, Tova och jag. victor och Torun jobbade till ca 22:00.

I husbilen spelade vi Chicago och myste tillsammans. Det var första gången som Rasmus och Tova skulle sova i husbilen.

På lördagsmorgonen cyklade Mats och jag till badplatsen för att bada. Vi hoppade över löpningen och när vi kom till bryggan såg vi att de hade plockat bort stegarna. Vi hoppade i alla fall från bryggan och sedan simmade vi in till land. Det var 9 grader i luften och 12,5 grader i vattnet. Det blåste när vi stod på bryggan och när vi kom i vattnet kändes det ljummet och skönt.

Efter doppet cyklade vi tillbaka till husbilen och åt frukost och då hade även Rasmus och Tova vaknat. Vi 11 tiden åkte vi till restaurangen för att hjälpa till. Jag hjälpte inte till så mycket utan det var mest de andra som jobbade. Mats stod i baren hela dagen och Rasmus jobbade i köket. Tova hjälpte till i disken och plockade disk från borden. Jag gick runt bland bodarna och tittade och satt även i restaurangen med en drink och en bok eller en ljudbok i öronen.

Jag åt middag själv då de andra jobbade.

Vid 20.00 när köket stängde kom Mats, Rasmus och Tova och satte sig hos mig i restaurangen och åt. Sedan spelade vi Chicago där och ikväll vann jag. Vi satt kvar till halv elva och då hade alla gäster gått. Därefter cyklade vi hem och Mats och jag gick in i husbilen för att sova medan de andra fortsatte umgås.

Idag söndag steg vi upp vid halv nio och sedan efter frukosten körde vi hem. Rasmus och tova körde mot Malmö så fort vi var hemma i Lindsdal. Vi körde sedan in till stan med husbilen och lämnade lite ost till Malin och Ubbe. Vi åarkerade nere vi Elevokajen och då passade vi även på att bada. Det var 14 grader i luften och gissningsvis 13,4 i vattnet.

Därefter åt vi lunch i husbilen innan vi körde och tömde gråvvattnet vid Dämmet. Sedan körde vi hem och packade in sakerna från husbilen. Sedan somnade jag i soffan i uterummet och sov som en stock.

Ikväll har vi bara tagit det lugn inför en ny arbetsvecka.

Kram Susann 💜