Familj,  Jag,  Resor,  Sjukskriven/Arbete

Hemkommen från Paris

Fredagen den 4 november – Jag vaknade i Paris och hade sovit jätteskönt för vi kunde ställa in aircondition på låg temp. Jag brukar inte kunna sova så bra första natten på ett nytt ställe. Fast jag var väl helt slut efter resdagen och vissheten vart jag skulle.

Frukosten på hotellet visade sig serveras en trappa ner från entrévåningen och det var ett bra utbud med det mesta så som pannkaka som en fick grädda själv, till äggröra och bacon.

Första dagen i Paris ville vi se oss omkring, vi hade köpt så vi skulle lätt kunna ta oss runt med metron. Första anhalten var att åka och titta på Eiffeltornet. Vi hade tur med vädret för när min familj kollat väderprognosen innan så skulle det regna. Vi fick inget regn på oss under hela dagen.

Efter att vi tittat på den maffiga konstruktionen Eiffeltornet så var planen att gå till Champs-Élysées, och på vägen dit gick vi förbi Paris Museum of Modern Art och gick in och tittade.

Därefter fortsatte vi att gå och när vi kom fram till Champs-Élysées så ville Rasmus leta upp det Mc Donalds som skulle ligga på estradan och det var tydligen ett Mc donalds som hade ett annat utbud än de övriga. Här kunde en beställa Macarons och andra bakelser.

Inte långt därifrån låg Triumfbågen som vi såklart ville se.

Sedan var det dags för lunch så då tog vi Metron tillbaka till området runt hotellet där jag hade sett ett nudelställe som jag ville äta på.

Efter lunchen behövde jag vila så Mats och jag gick tillbaka till hotellet för sedan på kvällen skulle vi gå till Louvren. Vi bodde på femte våningen och hissen var sönder så på den här vistelsen har vi gått i trappor så det räcker för låång tid framöver. Alla var väldigt trötta på trapporna för de var verkligen ansträngande att gå uppför. Det gick bra att gå nerför.

Klockan åtta hade vi tid för att besöka Louvren och innan dess stoppade vi i oss mat. Vi hittade ett litet ställe nära Louvren som vi åt crepes på för vi var inte så hungriga. Vi var framme vid Louvren vid halv åtta och kom in nästan meddetsamma. Vilken fantastisk byggnad och vilka rum där de stora konstverken verkligen kommer till sin rätt. Det var maffigt att gå runt och titta på alla tavlor och alla dessa ramar som var som konstverk bara dem.

Självklart var alla nyfikna på Mona Lisa, så dit styrde vi kosan direkt. Jag trodde tavlan skulle vara mindre för det var det jag hade hört. Lite häftigt att stå framför den berömda konstverket som en bara har sett på bilder och hört talas om.

Det var en trevlig upplevelse att gå runt och titta på all konst. Efter all rundvandring inne på Louvren hade alla blivit hungriga så i området vid hotellet åt vi pizza innan det var dags för sängen.

Jag somnade och sov gott även denna natt. Parisatmosfären var tydligen bra för mig. 😊

Lördagen den 5 november – Denna dag hade vi bestämt att alla fick göra det de ville och sedan skulle vi träffas på kvällen och äta middag tillsammans. Jag och Mats bestämde restaurang för kvällen.

Mats och jag började med att ta oss till Notre Dame som håller på att byggas upp efter branden 2019. Jag ångrar att vi aldrig besökte Notre Dame 2015 då vi var i Paris. Tyvärr hanns det inte med 2015 då vi valde att besöka Eiffeltornet.

I närheten av Notre Dame låg det en kyrka som jag var tvungen att gå in i. Jag älskar att besöka kyrkor för de är ofta så fina, vilket även denna var.

Sedan fortsatte vi till Montmartre och satte oss och åt lunch. Jag åt löksoppa och drack bubbel och tittade på alla människor som var där.

Efter lunchen blev det en tur förbi Sacré-Cœur, och sedan buss hem för att vila lite innan middagen på kvällen.

Jag hade bokat en restaurang i området nära Notre Dame så klockan sju tog vi metron och gick de sista metrarna till restaurangen. Här provade jag Coq au vin och det var helt ok. Det blev både förrätt och efterrätt så jag var mätt när vi gick därifrån.

Efter middagen gick vi och tog oss något att dricka på ett ställe i närheten av hotellet. För min del blev det ett glas vatten, tyckte att jag hade druckit tillräckligt med vin till middagen.

Jag kunde somna i hyfsad tid trots att jag hade druckit en liten kopp kaffe till efterrätten. Den här natten sov jag inte riktigt lika bra då vår aircondition verkade vara i obalans.

Söndagen den 6 november – Idag tog vi det lugnt på morgonen för det var vår sista dag i Paris för på kvällen gick flyget hem till Köpenhamn.

Vi hade bestämt att vi skulle gå och titta på Operahuset som inte låg så långt från hotellet. Det regnade och vi tog metron så vi slapp gå hela biten i regnet.

När vi kom fram såg vi att det var en ganska lång kö trots att vi var där strax innan det öppnade. Som tur väl gick det ganska fort för oss att komma hem. Alla följde inte med då William behövde plugga och Torun ville sova. Det var väl värt ett besök för det var otroligt fint därinne.

Därefter åkte vi tillbaka till hotellet för att checka ut. När vi skulle låsa upp dörrarna så fungerade inte vårt kort så Mats fick ta alla trappor ner igen för att få vårt kort att fungera till vårt hotellrum. Det visade sig att det var så för alla och Victor hade behövt gå ner två gånger viket var lite irriterande såklart eftersom trapporna var många.

När alla kommit in och var packade för utcheckning så låste vi in vårt bagage i hotellets bagagerum för att gå till ett dumplingsställe för att äta lunch.

Sedan gick vi runt lite för att se om vi hittade något att shoppa. Vi hittade en present till pappa, förkläde och kökshanduk med Parismotiv på.

Därefter satte vi oss i foajen på hotellet och halvsov tills klockan blev kvart i fyra då vi skulle bli hämtade utav en taxi som hotellet ordnat.

När taxibilarna kommer visar det sig att vi får åka svarttaxi, konstigt utav ett hotell att inte boka riktiga. Det kändes sådär att åka med dem fast vi gjorde det. Antagligen var de dyrare än de andra…

Vi kom fram till flygplatsen och gick runt lite fast alla var förvånade över det lilla utbud som fanns på flygplatsen. Jag trodde att det skulle var fler restauranger och butiker än vad det var för de som fanns gick en över på en kvart typ.

Runt klockan 22:00 landade vi på Köpenhamns flygplats och det gick ganska fort att få alla väskor och sedan åkte vidare till Hyllie där vi sov, jag och Mats hos Rasmus och Tova och Victor och Torun hos dottern.

Vilken fantastisk resa jag fick av min familj, jag är så tacksam över min familj. 💜 TACK!!!

4 kommentarer