Jag,  Sjukskriven/Arbete

Lördagen den 24 december 2022

Godmorgon alla som tittar in här. Jag har vaknat med tuppen och har sovit dåligt inatt. Jag har vaknat många gånger så min nattsömn har blivit störd. Det är så tydligt att jag inte kan sova när jag har mycket i huvudet. Eftersom vi har jul här så är det ju en hel del saker som ska göras och Mats och jag ser inte samma sak. Enligt honom blir det jul i alla fall och det har han rätt i fast någon måste ju se till så det är handlat, städat och allt annat som ska göras. I år jobbade han ända in i kaklet vilket inte var det bästa för hemmet.

Nu är jag uppe och småplockar innan jag ska iväg och bada. Det blir ingen löpning för mig för jag känner att det tar för lång tid om vi både ska springa och bada. Mats kan inte strunta i löpningen så han kommer åka halv åtta och jag blir hämtad åtta av min svägerska som också bara ska bada. Så vid 8.15 kommer jag ta ett dopp för att sedan kunna åka hem till barnen som då har vaknat för en gemensam grötfrukost. Jag ville inte klara mig utan doppet eftersom jag inte har badat någon gång denna vecka.

Igår jobbade ju Mats så på förmiddagen var jag och Samina och handlade skaldjur som vi skulle ha till kvällen. Därefter bakade jag vörtbröd, gjorde julgodis och småplockade. Plockar kan en ju göra hela tiden.

På eftermiddagen när Mats kom hem hade vi glöggprovning då Rasmus hade med sig en massa glögg som han hade fått från sin chef. Då hade även Tova kommit så hon var med på glöggprovningen. Den glögg som jag trodde skulle vara äckligast visade sig vara godast, vinter mojito. Vi provade de fyra som var smaksatta.

Sedan på kvällen blev det invigning av Mats skaldjursfat. Vi satt framför tvn och åt och hade lagom ätit färdigt när Bingolotto började.

Mats och jag orkade inte vara uppe tills programmet var slut utan överlämnade lottoansvaret på barnen. Jag hade redan vunnit 200 kr på min lott i andra spelet så sannolikheten var inte så stor att jag skulle vinna något mer.

Idag är det julafton och det ska bli trevligt att umgås, pussla och spela spel. Vi får se vad det är i strumpan när vi kommer hem från badet. Traditionellt brukar det vara ett paket som en kan sysselsätta sig med under dagen.

Så klart får jag inte glömma sen sista dagen i min julkalender: Det blir julbilden från förra året.

Gör denna dag till en minnesvärd dag och passa på att umgås utan mobiler och datorer.

Nu önskar jag dig en god jul så hörs vi på juldagen, kram Susann 💜🤶🏽