Familj,  Jag,  Sjukskriven/Arbete

Fredagen den 23 december 2022

Godmorgon denna dan före dopparedan. Min önskan om snö så vid jul verkar inte gå i uppfyllelse. Det är 4 grader varmt utomhus. Jag läste att Elisabeth i Uppsala skulle få en vit jul, grattis till de som bor längre norrut i vårt avlånga land.

Igår blev det julstök här hemma. Mats jobbade och jobbar även idag. Julskinkan blev gjord och jag gör alltid min i ugnen i ett foliepaket. Sedan bäddades det i sängarna där barnen ska sova och lite ren tvätt kom även in i garderoberna.

Sedan vi ett tänkte jag att jag skulle vila innan barnen kom och jag hade precis somnat när det knackade på dörren. Då var det ju personen som kom som skulle byta en vattendosa så vi slipper mäta vattenåtgången själva i fortsättningen. Förut rapporterade vi in siffrorna fast nu fortsättningsvis sköter företaget det. Så min sömn kom av sig.

Vid tretiden kom barnen från Malmö och det märks att de är vuxna och tjänar egna pengar för de hade hur mycket julklappar med sig som helst. Jag tror de brås på någon som tycker det är kul med julklappar.

När Mats kom hem igår så blev det fondue till middag och det kändes så himla bra att ha nästan hela familjen samlad. Victor är ju uppe i Tandådalen och jobbar.

Efter middagen spelade vi ett spel som dottern och William hade med sig, Stardew valley. Det var ett nytt spel för Mats och mig. Vi kommer säkert att spela det fler gånger fast som första gången var det mycket att sätta sig in i. Rasmus var med en stund sedan gav han upp, han har inte så mycket tålamod till saker som tar för lång tid.

Tänk att det är julafton imorgon, dagen som många längtar och stökar för.

Idag blir det det sista fixet, vi ska koka julgodis och jag ska baka vörtbröd. Sedan ska dottern och jag åka och handla inför kvällen då det är uppesittarkväll och bingolotto ska spelas sådär lite halvdant och vi ska äta skaldjur till. Det kommer bli en mysig kväll tillsammans med dottern och Rasmus. William kommer att vara med sin familj och kommer att komma inatt för att sedan vakna upp här på julafton.

Det passar bra med skaldjur för Mats fick ett skaldjursplatåfat i födelsedagspresent igår utav dottern och William då de firade honom lite i efterhand.

Min julkalender:

Skriv fem saker som gör dig glad.

Nu önskar jag er en härlig dag så här precis innan julafton, kram Susann 💜🤶🏽

4 kommentarer