Familj,  Jag,  Sjukskriven/Arbete,  Travel

Måndagen den 26 juni 2023

Vid klockan nio steg vi upp, en lagom tid att börja dagen. Idag började tydligen regnperioden så det var tur att vi har paraply med oss. Eftersom vi inte har frukost på det här hotellet så gick vi till ett bageri idag för att äta frukost. Vi hittade croissanter och smörgåsliknande saker som vi valde. Det fanns mycket att välja på och den enda nackdelen är att de använder väldigt mycket socker i allt. Jag är inte van vid att till och med brödet är sött.

När vi hade gjort i ordning oss efter frukosten tåg vi tunnelbanan till Gangnam, det område där Korea welfare services låg. Vi gick runt en liten stund i affärer för att sedan äta lunch. Vi hittade ett ställe där vi fick plocka vilka ingredienser vi ville ha till en soppa. Det var lite svårt att kommunicera med de som var i restaurangen fast med teckenspråk, goooglöversättning så funkar allt.

Efter lunchen drog vi oss bort mot adoptionsbyrån för att träffa handläggaren Kyunghwa. Vi hann titta in i några afärrer på vägen dit. Vi var tidiga så vi blev invisade i ett besöksrum. De hade aldrig fått så många som kommit på besök samtidigt då vi klev in åtta personer genom dörren.

Kyungwha gick igenom mina adoptionspapper och förklarade allt. Hon berättade även lite om hur organisationen arbetade och det fanns även ett namn i deras papper på mamman i fosterfamiljen som jag hade bott i innan jag adopterades till Sverige. Jag fick även adressen till där barnhemmet fanns som inte finns längre. Dit tänker jag åka imorgon bara för att se vart det låg och området runt omkring.

Det kändes bra att få prata med henne och ställa en del frågor även om jag visste att de inte hade några direkta svar eller information. Som adopterad har en även rätt att gå in till en polisstation och göra ett DNA-test för att eventuellt få någon matchning med någon släkting. Det tänker jag göra imorgon förmiddag, för jag tror att jag skulle ångra mig om jag inte gjorde det nu när jag är här.

Jag trodde nog att det skulle vara mer känslosamt än vad det var. Det som kändes mest känslosamt var att de hade kort på mina föräldrar som jag har i Sverige i deras dokument. Kanske jag inte har hunnit ta in allt ännu….

I rummet där vi satt fanns det även en barn bok som jag tyckte var så fin. När jag var liten fanns det inte så många böcker med personer med asiatiskt utseende.

Jag fick även en liten gåva av Kyungwha.

Efter besöket tog vi oss vidare mot området där vi skulle äta. Dotterns brevvän hade bokat bord där till oss klockan 19:00. Vi hann med att ta en öl på ett ställe innan vi gick till restaurangen.

På restaurangen fick vi sitta i ett eget rum och det var fint uppdukat. Sedan blev vi serverade olika köttdelar som stektes utav en personal vid bordet. Det var magiskt gott och många goda tillbehör. Som efterrätt fick vi en liten tomat som var typ inlagd i plommonjuice och en sorbeliknande kula.

Efter maten åkte vi tillbaka till stationen i Seoul och gick och handlade lite chips och vatten på Lotte mart. Sedan var det dags att gå till hotellet och sova. Nu har Mats somnat bredvid mig så det är dag för mig också att sova. Det har varit en händelserik dag och jag tror att mina känslor kommer att komma ifatt mig lite senare.

4 kommentarer