Jag,  Sjukskriven/Arbete

Midsommar 2022

Kvällen innan midsommar var hela familjen samlad för Rasmus ville ha en pubkväll med sin pappa och bror. Victor som jobbar i Byxelkrok var ledig på torsdagen och kom hem för enbart detta. Dottern och sambon anlände med tåg från Malmö och anslöt sig till de andra som satt inne i stan på en pub. Jag hade kört in dem tidigare till stan för sedan valde jag att träna med Sweden runners. Jag har inte tränat på nästan hela våren pga min fot och det gick bättre än förväntat att springa intervallerna. Sedan var det sjukt jobbigt att springa i solen fast jag var så nöjd efter. Efter träningen följde jag med och badade och det var 19,6 grader i vattnet och 23 grader i luften när klockan var 19.15. När jag badat klart åkte jag in till stan och anslöt mig till resten av familjen.

Det var mysigt att ha hela familjen samlad vilket är väldigt sällan då Victor säsongsjobbar. Runt 23tiden åkte vi hemåt och då var jag trött så gick och la mig direkt. Rasmus och William fortsatte att var uppe en stund till medan alla övriga somnade gott.

Jag vaknade som vanligt tidigt på midsommarafton och vid 5.30 gick jag ner och la mig i soffan för att inte väcka Mats. Runt åtta kom de övriga upp och vi åt frukost. Vid 9 tiden åkte Victor till Byxelkrok för han skulle börja jobba klockan 11.

Till lunch kom Fatimah och Andreas och då åt vi sill och potatis med någon snaps till som sig bör när det är midsommar. Vi dricker nästan aldrig snaps förutom när det är midsommar och i år hade jag köpt en fläder och limesnaps i Tyskland och den var väldigt god.

Efter lunchen blev Rasmus hämtad av Tova coh Svante för att fortsätta firandet hos Tovas familj för att sedan fortsätta firandet med några kompisar. Det skulle komma hit sedan för att sova här.

Efter lunchen klädde vi midsommarstången och dansade två danser för det var det enda jag fick alla att vara med på. Vi dansade Vi äro musikanter och små grodorna.

Sedan åt vi jordgubbstårta och drack kaffe och därefter blev det en kubbmatch mellan tjejerna och killarna. Tjejerna vann såklart.

På kvällen grillade vi lite revben, kyckling och fläsk som vi åt med pommes och sallad. Mats och William hade gjort en aioli som blev god till allt grillat.

Efter middagen gjorde jag lite kluringar och tävlingar för de andra och sedan spelade vi the minds innan vi kröp till kojs vid 23tiden.

Det blev en trevlig midsommar med allt som hör midsommaren till.

Jag hoppas ni hade en bra midsommar, kram Susann 💜

2 kommentarer