Min lördag – ljuvlig morgon och Överraskning gånger 2 🌞

Min lördag startade som vanligt med löpning och bad. Morgonen bjöd på sol och eftersom veckan hade varit solfattig så blev jag glad i hela mig. Det är något visst med när solen är framme, humöret blir genast bättre. När jag sprang kändes det ändå ganska bra till skillnad mot torsdagens löpning då benen var blytunga. Det blev två varv i slingan så nästan fyra kilometer och jag är supernöjd även om det inte går fort. Nu känns det som jag får vara glad jag bara kommer runt två varv istället för att tiden ska bli det jag önskar. Vi var fem stycken som sprang tillsammans och jag antar att det också var en anledning till att det gick lättare då det är lättare att göra något tillsammans.

Efter löpningen blev det såklart ett dopp i det blå. Det var helt ljuvligt i vattnet så jag kunde simma runt ett tag. I luften var det 11 grader och i vattnet var det 12,9 grader. Jag hade hoppats på att vattentemperaturen skulle ligga runt 15 nu. Fast det beror säkert på att det varit så kallt i veckan med regn.

Efter badet satt Annika, Mats och jag i solen och tyvärr blåsten och åt frukost. Fast det var mysigt trots att det blåste lite väl mycket för att det skulle vara helt perfekt.

Idag hade Linda och jag planerat en överraskningutflykt för Mats och Christian så igår hade jag sagt till Mats att vi behövde åka in till stan för att köpa studentpresenter bara för att kunna få med honom ut i bilen. Bilen hade jag packat igår innan jag åkte till jobbet så den var färdigpackad. Så vid 10.45 bar det av in mot centrum och till Linda och Christian. När vi kom fram blev Christian överraskad och Mats hade ju märkt på vägen in till stan att vi var på väg till någon annanstans och eftersom vi bara gör överraskningar för varandra med Linda och Christian så visste han vart vi skulle.

Vi packade in alla saker i bilen som Linda lyckats hålla hemligt för Christian och satte männen i baksätet. Hon ställde även in tonfisken som Christian hade tagit ut för att laga till dem och Lindas son ikväll. Linda fick köra då jag gärna inte kör så långt. Färden gick mo Karlskrona och sedan hade vi tur och körde direkt på färjan till Aspö.

Sedan körde vi en bit för att hitta en plats där vi kunde parkera bilen och ta oss ut mot vattnet för att äta den medhavda lunchen. Vi hittade ett perfekt ställe där vi badade och åt vår tapaslunch.

när vi hade ätit lunchen färdigt så funderade vi på om vi skulle göra nästa överraskning på hemfärden eller inte så vi skulle berätta för Mats och Christian fast då sa de vänta lite… klockan var 13.58. vi väntade tills klockan blev 14.00 och kunde se notisen på Mats telefon. Då hade egentligen Christian och Mats tänkt överraska mig och Linda med en minigolfträff på Stensö klockan tolv. De hade även planerat kvällen att vi skulle vara hemma hos Linda och Christian och äta tonfisken som Christian hade tagit upp. Fär att inte Linda skulle misstänka något hade han även lagt några tonfiskar i hans garderob, som nu låg där och tinade. Vi skrattade gott åt vår dubbelplanering och undrade nu om hela lägenheten skulle stinka tonfisk när vi kom hem.

Efter lunchen gick vi och tittade vid en kyrka, tyvärr kunde vi inte gå in. Jag bara älskar att gå in i olika kyrkor, det är något visst med att komma in i en kyrka. nästan som ett meditationsställe för själen.

Sedan gog vi bilen till Drottingskärs Kastell och där var det också tyvärr stängt. Vi fikade i gräset utanför, så himla mysigt. Kaffe och goda kanel- eller kardemummabullar åt vi i solen. Det blev även en liten powernap innan vi körde vidare mot färjan och sedan mot Kalmar hem till Christian och Linda.

När vi sedan kom hem till Linda och Christian så var det första vi gjorde, kollade tonfisken i garderoben och den hade tinat perfekt. Sedan lagade Christian god tonfisk till oss och vi å så vi alldeles proppmätta. Därefter spelade vi kort till midnatt. Mats vann och jag slutade med 0 poäng, vilket blev den ärofyllda sista platsen.

Det blev en väldigt lyckad dag för oss alla fyra även om det inte blev riktigt som någon hade tänkt sig. Det är kul med överraskningar fast svårt att planera. Vi fick oss i alla fall ett gott skratt med tonfisken. 😊

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras.