Jag,  Resor,  Sjukskriven/Arbete

Söndagen den 26 november 2023 – min helg i Stockholm

I fredags slutade jag och Annika klockan 13:00. Vi handlade lite färdgodis och sedan plockade vi upp de övriga, Malin, Märit och Camilla. Vi skulle åka till Stockholm över helgen. Bokcirkelgänget skulle på en liten kulturesa. Den sista timmen slog blixthalkan till och vi hörde om många olyckor på vägen. Vi fick köra supersakta.Vid 19:30 parkerade vi vid Friends hotell.

Vi checkade in och sedan åkte vi upp till hotellets restaurang och åt middag och skålade in vår helg tillsammans.

Efter maten gick vi till Malin och mitt hotellrum och diskuterade vår bokcirkelbok, Min son fäktas mot världen av Björn Ranelid. Vi drack bubbel och åt chips. Det var lite blandade åsikter om boken, någon tyckte att det var lite för mycket Ranelidutsvävningar. Jag tycker om hans beskrivningar och gav boken 3 av 5.

Klockan 8:30 åt vi frukost och det är mysigt och lyxigt med hotellfrukost. Självklart avslutade jag med pannkakor.

Efter frukosten tog vi pendeltåget och sedan tunnelbanan till slussen för vi skulle gå på Banksyutställningen. Det var en fin och sevärd utställning.

När vi var nöjda så tog vi oss vidare till Åhléns och åt lunch på pastarestaurangen.

Sedan gick vi på stan och när jag gått ca en timme åkte jag tillbaka till hotellet för att vila inför kvällens aktivitet.

Jag hann slumra till ett tag innan Malin var tillbaka på hotellet.

Vi gjorde i ordning oss och hann ta ett glas vin innan vi gick till Mall of Scandinavia och åt innan föreställningen. Det blev Indian garden som vi åt på. Jag och Märit delade på en rätt.

Vi hade så trevligt så vi nästan glömde bort tiden. Vi kom till Chinateatern 19:16 och föreställningen började 19:30 så det kändes tight att komma då.

Vilken fantastisk föreställning, den kan jag verkligen rekommendera. 🙂 Alla vi fem var helnöjda och glädjefyllda när vi gick därifrån. Vi åkte direkt till hotellet och avslutade dagen i vårt rum. Alla var helt eniga om att dagen hade blivit perfekt.

Idag åt vi frukost 8:30 och sedan strax innan klockan 10 checkade vi ut och packade in vår packning i bilen. Sedan gick vi in på Mall of Scandinavia för ca en timmes shopping innan hemfärd. Vårt första mission var att köpa en ”skrivbok” till bokklubben då vi skrev på sista sidan i fredags kväll. Vi sammanfattar alltid och betyg skrivs ner och var vi har varit, ätit och vems tur det är nästa gång. Det skrivs även vilken bok som ska avhandlas till nästa gång. Till nästa tillfälle ska vi läsa Jon Fosses Trilogin, nobelpristagaren. Vi hittade en bra och fin bok.

Därefter tog vi hejdå utav Märit för hon skulle bli kvar i Stockholm för jobb. Hon skulle sova hos sin kompis i Uppsala.

Jag hann shoppa lite på den timmen som vi hade bestämt att var där. Sedan åkte vi hemåt. I Norrköping stannade vi för att tanka och äta lunch. Det blev McDonalds som alltid är smidigt när en är på väg någonstans och vill ha något snabbt.

Vid kvart i fem parkerade jag hemma och då hade Mats maten färdig så det kändes skönt och lyxigt.

Jag är supertrött fast väldigt nöjd med min helg. Den har varit väldigt trevlig och rolig. Vi kommer att åka iväg fler gånger med bokcirkelgänget. 🙂💜

Nu är det snart sängen för mig. Kram Susann 💜

4 kommentarer