Jag,  Mats och jag,  Sjukskriven/Arbete

Soppa och kvĂ€llspromenad 😊

Efter jobbet Ă„kte jag till Maxi för jag ville se om de hade julskinka fortfarande för jag behöver ju det till Ingas utmaning. Det hade de, i och för sig redan kokt fast det fick bli en sĂ„dan och den var mycket billigare nu Ă€n vad det kostade till jul. Det var ju positivt. Nu ska vi bara köpa grönkĂ„l i helgen sĂ„ vi kan laga lĂ„ngkĂ„l pĂ„ söndag. Mats kanske inte ser fram emot denna rĂ€tt sĂ„ mycket som de andra fast han verkar Ă€ndĂ„ tycka att det Ă€r roligt och det engagerar honom. Hans senaste fundering Ă€r om hon, alltsĂ„ Inga har tĂ€nkt pĂ„ att om hon gĂ„r Ă„t det hĂ„llet sĂ„ kommer Ölands landskapsrĂ€tt ganska sent och dĂ„ Ă€r han rĂ€dd att det inte finns gamla potatis att göra kroppkakor med. TĂ€nk vad han funderar… För det gĂ„r ju inte göra pĂ„ nypotatis sĂ€ger han.

NÀr jag kom hem vilade jag en stund i soffan, det blev inget sovande och egentligen tycker jag det Àr bra för jag vill ju sova till natten istÀllet. NÀr Mats kom hem blev det lite stÀdning och sedan lagade vi grönsakssoppa. Vi hade rotfrukter över sen vi gjorde BrÀnnesnudan sÄ dÄ fick det bli soppa. Det Àr ju gott med knÀckebröd till, sÄ vi blev mÀtta idag med.

Efter maten ville jag gÄ en promenad sÄ det gjorde vi. Det blev en lite lÀngre runda Àn igÄr kvÀll. Det var ganska blÄsigt och termometern stod pÄ 3 grader. Det var ÀndÄ skönt med lite friskluft.

Nu ikvÀll blir det bara chill i soffan.

Jag önskar er en fortsatt trevlig kvĂ€ll, kram Susann 💜

2 kommentarer

  • Inga Johansson

    HĂ€lsa Mats att det glĂ€djer mig att han hĂ€nger med, det med potatisen hade jag inte nĂ„gon tanke pĂ„ Ă€nnu, jag har aldrig gjort kroppkakor sjĂ€lv, men Ă€tit, de blev ingen favorit hos mig 😉
    Lite kul samtidigt tycker jag.

    • Susann

      Har du Ă€tit kroppkakor gjorda pĂ„ mest kokta eller rĂ„a potatis? ÖlĂ€ndska har knappt nĂ„gon kokt i receptet. Vi tycker det Ă€r vĂ€ldigt gott och har bechamelsĂ„s till vĂ„ra.