Arbete/sjukskrivning,  Familj,  Jag,  Sjukskriven/Arbete

Onsdagen den 19 januari 2022

Godmorgon denna lillelördag eller fjomsafton som mina bloggvänner kallar denna dag. Inte hade jag behövt vara orolig för nattsömnen för jag somnade runt tolvtiden och sedan har jag sovit som en stock till nästan halv åtta. det måste ju innebära att jag är trött och behöver mycket sömn just nu.

I går kväll berättade jag för mannen vilken landskapsrätt min bloggvän Inga skulle laga nästa gång och eftersom vi hänger på så vet Mats att det är den rätten som blir på söndag. Han var inte lika nyfiken och glad när jag berättade att det var Hallands landskapsrätt – Långkål med julskinka. Han bara – va, fan nu när julskinkan äntligen är uppäten, ska vi äta julmat igen? Hon kunde ju valt att gå andra hållet så vi hade kunnat äta julskinkan typ i mars. Det är säkert bara för att hon har julskinka kvar. Ja, detta var Mats reaktion och jag bara skrattade åt honom för han har ju inte läst att det är precis det Inga har, sparad julskinka i frysen. Fast det berättade jag aldrig för honom. 🤣 Det ska i alla fall bli kul att laga och äta för grönkål är ju gott och julskinka är gott och när jag har googlat olika recept så känns det som en ganska lätt rätt att laga. Vi får se vilket recept Inga väljer.

Idag blir det som vanligt Centrumskolan och i eftermiddag tänkte jag åka och handla på vägen hem. Får se om jag hittar någon julskinka, får väl vänta lite med att köpa grönkålen. Jag ska se om jag hinner nu innan jobbet att hämta ut allergitabletter, såg att jag hade ett uttag kvar. Jag har börjat medicinera för min pollenallergi och astma och har ökat upp medicineringen för att jag inte ska vara så hostig. Jag har ju fortfarande hosta kvar sedan jag var sjuk innan jul och det är väldigt jobbigt att hosta mycket i dessa tider när Pandemin är närvarande. De som känner mig vet att jag hostar mycket i vissa perioder pga min astma och allergi fast det kan inte alla andra veta så det känns alltid dumt att hosta på allmän plats. Jag tror att mina kollegor snart har lärt sig att jag hostar mycket.

Jag ska vila när jag kommer hem och sedan när Mats kommer hem blir det städning här hemma. Vi har ju JC som jobbar varje dag så det underlättar dammsugningen i vissa rum för Mats. Toaletterna är det jag som brukar städa.

Vi gick ju en kvällspromenad igår kväll och jag tänker att vi kanske kan göra det ikväll med. Det är ganska skönt när en gör det fast oftast är vi lata och hamnar så lätt i soffan framför tvn.

På mina bloggvänners inlägg har jag läst där de skriver om familjen och tänkte också att jag ville skriva om det ämnet.

Min familj består av Mats min man och mina tre vuxna barn. De är allt för mig och när vi träffas alla mår jag som bäst. Familjen har alltid varit viktig för mig och jag tycker om att umgås och göra saker tillsammans. Jag vill vara en mamma/make/svärmor som finns för dem, att de alltid ska veta att de kan komma till mig om det är något som de vill ha hjälp/råd med. Likaväl som jag vet att de alltid skulle ställa upp för mig. När min mamma var i livet så träffade vi mamma och pappa väldigt mycket och våra barn fick en bra relation till sina morföräldrar. Nu träffar jag inte pappa så ofta, för han bor i Våxtorp som ligger nära Laholm. För något år sedan kom pappa lite mer regelbundet hit fast nu när han blir äldre så vill han inte köra så långt och tycker det är jobbigt att sitta i en bil så långt och jag förstår honom. Fast självklart finns jag där för honom om han behöver hjälp med något. Vi pratar i telefon flera gånger i veckan. Jag har en lillasyster som jag räknar till min familj och det går lite i vågor när vi träffas fast vi hörs på telefon, kanske inte varje vecka fast i alla fall varannan vecka. På Mats sida träffar vi mest Mats syster Marie och hennes familj så dem räknar jag också in i vår familj. Sedan har vi en del vänner som vi räknar i vår familj. De är de som vi vet skulle ställa upp och som finns där om vi behöver. Jag är kanske inte så bra på att visa uppskattning på alla som finns runt mig, fast jag hoppas att de vet vad jag tycker. Kanske är det något som jag ska träna på i år att visa att jag är glad över min familj och visa det på olika sätt. Hur gör ni för att er familj ska veta att de är uppskattade?

Äldsta sonen slutar nian.

Vad händer för er idag?

Nu ska jag göra mig i ordning för att åka till jobbet. Jag önskar er en härlig lillördag, kram Susann 💜

4 kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *