Arbete/sjukskrivning,  Jag,  Sjukskriven/Arbete

Vita tisdagen

Visste ni att alla dagar har ett namn i Stilla veckan som det är nu. Igår måndag kallas för blåmåndag eller svarta måndag. Blåmåndag tros komma från Tyskland då de klädde kyrkorummet i blått. Vita tisdagen som det är i dag har fått namnet från fastlagen. Imorgon då det är onsdag är det dymmelonsdag och det kommer från att det skulle råda mer stillhet och tystnad och då byttes kyrkklockornas kläpp som var i metall ut till träkläppar för att ge ett dovare ljud. Sedan kommer skärtorsdagen och det är en reningsdag för skär kommer från ett fornnordiskt ord för ren. Långfredagen uppmärksammas inom kristendomen till minne av Jesus korsfästelse och död. Påskafton är en ”tom dag” i kristen tradition pga att Jesus ligger i graven och därför är det en gudtjänstfri dag i Sverige. Påskdagen firas i kristen tradition till minne av Jesu uppståndelse.

Gomorgon till att som tittat in hos mig. I natt har det varit kallt för det var frost och is på bilrutorna och termometern stod på nollan när jag klev upp klockan sju. Solen skiner så jag hoppas på en fin dag. Igår kväll blev det ju regn och rusk så det blev inga fönster putsade. Jag hinner nog det nu efter detta inlägg.

Idag är det min tur att ta bussen till jobbet fast i eftermiddag när jag slutar ska Mats komma och lämna bilen så jag tar den hem. Mats ska träffa några vänner ikväll och då ville han inte ha bilen, konstigt nog… undrar varför?

Jag har inga direkta planer denna dag förutom först jobb och sedan blir det mest fixande här hemma så allt är i ordning, sängarna ska bäddas till våra gäster som kommer i påsk.

Vi kommer handla i morgon kväll och antagligen blir vi inte ensamma i affären. Jag har skrivit matlistan så det är klart. Det ska bli kul att huset blir fullt i påsk och jag hoppas på fint väder som jag tror de flesta gör.

Ikväll blir det ingen löpning med Karin och Madeleine som vi brukar för Mats skulle iväg med några kompisar och jag kan fortfarande inte springa pga mina fötter.

Nu önskar jag er alla en härlig tisdag, kram Susann 💜

2 kommentarer