Jag,  Sjukskriven/Arbete

Fredagen den 15 juli 2022

Godmorgon till er som tittar in hos mig. Jag har startat upp dagen och vaknar som vanligt runt sju. Ute skiner solen och termometern visar 15 grader så det ser lovande ut idag med. Igår var det halvfint, molnigt och blåsigt.

Det blev inga jordgubbar igår utan det blev en lugn hemma dag där vi fixade lite i trädgården. På baksidan av tomten hade vi ganska mycket ogräs och sly som behövdes rensas bort för det höll på att komma in till grannen. Vi kämpade hårt och har nästan fått bort allt. Det resulterade i en stor hög av grenar och ogräs som vi behöver köra till tippen med. Vi får se om det blir idag eller imorgon.

Kvällen igår avslutades med att Annika kom och vi grillade och sedan spelade vi spel. Vi testade och grilla oumph, som var smaksatt med vitlök och kryddor och det blev väldigt gott. Till det hade vi friterade hela nypotatis och grillade grönsaker. Det blev gott och vi blev mätta.

Efter maten spelade vi the Mind och vi klarade alla nivåerna. Därefter spelade vi Rummikub och Annika vann båda gångerna.

Det blev en mysig kväll och det var ett tag sedan vi sågs så det är alltid trevligt när vi gör det.

Idag är det fredag och vi ska spela paddel med Marielle och Alfred. Det är första gången de spelar så jag hoppas att de kommer tycka att det är roligt så vi kan spela fler gånger. Annars har vi inga direkta planer för idag.

Mats älskar när vi inte har något uppbokat utan att han kan sitta i soffan med en bok hela dagarna medans jag blir uttråkad efter ett tag. Idag ska jag nog se till att köpa jordgubbar så jag kan göra lite sylt och saft för det är gott att ha hemma. Nuförtiden uppskattar jag det hemmagjorda igen. När jag bodde hemma så var jag så trött på allt egengjort för mamma och pappa gjorde typ allt själva, styckade grisen och tog hand om allt. Varje år plockades det 100 liter jordgubbar som användes till sylt och saft och kräm. Det gjordes vinbärssaft, gelé och bakades bröd och jag har säker glömt hälften av allt de gjorde själva. När jag var liten var det bästa jag visste att äta köpt bröd och mamma scans köttbullar. Nu är det tvärtom igen.,,

Nu ska jag äta frukost för den är färdig. Jag önskar er en härlig fredag, kram Susann 💜

2 kommentarer