Halv åtta hemma hos oss

Äntligen kom kvällen som vi har planerat för ett tag. Det var igår kväll som det gällde här hemma, vi var värdparet för halv åtta hos oss som vi ”leker” tillsammans med två andra par och vi var först ut.

Vi har planerat och funderat på vad vi skulle bjuda på och till slut kom vi fram till gårdagens meny. Vi hade även personer som fick testa delar av menyn för att se vad de tyckte. De senaste som smakade var Malin och Urban. De fick äran att provsmaka huvudrätten som var Svamplasagne. När de var hos oss ville vi få till ett crunch i rätten och vi hade tre olika förslag, morot, fänkål eller blomkål i lasagnen. Det slutade med att vi tog rostade kikärter som inte var tanken från början utan vi fick kikärtor över eftersom vi använde spadet till den veganska pastan och inte ville slänga kikärtorna, så Mats rostade dem i chili och salt. Det blev väldigt gott tillsammans med svamplasagnen så då hade vi huvudrätten klar.

De olika testlasagnerna

Fast om jag nu ska berätta om vår kväll igår får jag väl börja från början…

När gästerna anlände klockan 17.30 fick de först Cava, Stars och linschips till i vår loungedel. Under tiden fick de lappar där de senare skulle skriva sina poäng på vår kväll.

Därefter blev de visade ut i vårt uterm där vi hade dukat med ett hösttema.

Till förätt serverade vi jordärtskockssoppa med knaperstekt svamp och crunch av vegansk permasanost. Till soppan drack vi ett vitt vin som passade väldigt bra. Det vinet kommer vi definitivt köpa fler gånger.

Sedan kom vår huvudrätt, svamplasagne som innehöll champinioner, skogschampinioner, ostronskivling, kantareller, purjolök och spenat och allt ”dränktes” i svampbechamelsås och veganlasagneplattorna hade vi gjort själva. Sedan toppade vi rätten med de rostade chilikikärtorna och persilja. Till huvudrätten serverade vi ett Rioja vin, också väldigt gott till rätten.

Menyn avslutades med en vegansk chokladpaj med en touch av lakrits och dekorerad med hallon. Vi letade efter ett veganskt dessertvin fast det fanns inte så då gjorde vi en egen drink till efterrätten. Drinken gjordes på Xante, limoncello, färskpressad limejuice och sevenup.

Vi är väldigt nöjda med kvällen och menyn som vi fick ihop. Nu hoppas vi att vi får höga poäng för vi får inte veta poängen förrän alla lag har haft sina kvällar, och det kommer att dröja ända till nästa år då det är svårt att få till kvällar som alla kan på.

Självklart blev det spel när vi var mätta och nöjda. Vi hann med tre spel innan våra gäster tackade för sig. En fantastisk kväll helt i vår smak och nu ser vi framemot att få njuta av god mat.

6 kommentarer

  1. Så fint det blev och vilken mat! Håller på att tänka ut vad vi skall äta när vi skall ha vårt lilla ”halv åtta hos mig”. Tror inte vi är så ambitiösa som ni men kul skall det bli och tack för att jag fick se!

    1. Tack, det var kul att ha och nu ser vi framemot att få äta hos de två andra paren. Ena tillfället är inplanerat i november och den sista gången i januari.

  2. Vilket trevligt sätt att umgås på, vi ser det på tv och har tänkt att det skulle vara kul att fixa själv med vänner.
    Roligt att ni gör det och så gott de både låter och ser ut och en fin dukning.

    1. Ja, det är kul att göra med vänner. Det rekommenderar jag att göra för det är ju alltid trevligt att få gå bort och äta 👍🏾

    1. Ja, en utav gästerna är vegan och vi ville gå all in. Fast jag tycker inte det är svårare att laga veganskt än ”vanligt”. Det enda är ju att en inte kan hur alla ingredienser beter sig med varandra, därav lite provtagning innan.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras.