Jag

Lördagen den 12 november 2022

Godmorgon till er alla som tittar in hos mig idag. Här förbereder vi oss för att åka och springa och bada. Förra lördagen kunde vi ju inte springa och bada då vi befann oss i Paris. Det ska bli spännande och se om temperaturan har sjunkit i vattnet sen sist. Då var det 12 grader i luften och 12,1 grader i vattnet. Idag visar termometern utomhus på 14 grader, alltså två grader varmare än för två veckor sedan. Det är lite konstigt att det är så varmt trots att det är november.

Igår kväll hade vi bokcirkelträff hemma hos Camilla och hon bjöd på veganska biffar med ugnsbakade potatisar och morötter med en grekisk sallad till. Det blev en trevlig kväll med vin i glasen och bokprat. Alla fem tyckte att boken var bra och gav oss nya kunskaper som vi inte visste innan. Till nästa gång ska vi läsa Omständigheter utav Annie Ernaux, nobelpristagaren. Vi brukar alltid läsa något från den som fått nobelpriset, det är givet annars så väljs böckerna i bokcirkeln utifrån tycke och smak. Vi läser aldrig typiska deckare eller feelgoodböcker så vi vill läsa andra sorts böcker som vi kanske inte skulle välja i vanliga fall.

Jag har längtat efter att bada igen så jag hoppas att jag tycker det är skönt idag. Jag får se om jag kan simma runt lite eller om min kropp vill fly upp på land igen.

Idag fyller mitt systerbarn Linnéa 20 år så det blir till att ringa och sjunga för henne lite senare idag. Svisch är smidigt så det kommer det att bli som present.

Vad händer för dig idag?

Idag ska vi fixa med allt inför festen som jag ska ha nästa lördag. Vi ska ställa i ordning alla bord i uterummet så vi får plats 24 personer. Maten ska beställas för jag har inte ork att laga maten även om det hade varit roligt. Det gäller att välja det jag ska göra för själva festen lär ju ta på mina krafter. Så det blir nog en planka från närmaste ICA och vi har beställt därifrån tidigare och vet att det är ok.

Sedan ska vi planera lite musiklekar som vi ska ha på festen och lagindelning utav gästerna. Vi blir en blandad konstellation då några aldrig träffats. Jag har bjudit lite vänner, släkt och kollegor så jag hoppas vi kommer få en rolig kväll.

Jag ska nog handla lite till festen idag, se över så jag har ljus och servetter till festen och sedan måste jag bestämma om jag ska baka tårta eller om jag ska beställa tårta eller avstå tårta för något annat till kaffet, svåra val. Jag ska även byta spelet som jag fick av mina kollegor då vi redan hade Ryktet går. Vi får se vad jag köper istället.

Fast först är det löpning och bad som gäller och jag måste även få in min dagsvila på någon timme.

I dagens utmaning från Christel är ordet KONST och jag väljer Mona Lisa som vi var och såg när vi var i paris på höstlovet.

Nu önskar jag alla en härlig lördag, kram Susann 💜

6 kommentarer