Jag,  Sjukskriven/Arbete,  Träning

Söndagen den 13 november 2022

Godmorgon denna disiga morgon. Temperaturen ligger på 5 grader utomhus så lite kallare än igår, för vilken värme vi hade. Hela 18 grader, nästan som en sommardag.

Igår sprang vi och badade som v i brukar göra när det är lördag. Jag hade längtat efter ett dopp. Löpningen gick sådär igår för först fick jag knappt luft trots att jag tagit astmamedicin och sedan fick jag ont i högra foten som känslan av en cementfot. Det blev bra ett varv för mig. Sedan blev det härliga dopp och jag kunde simma runt en liten stund. Jag doppade mig tre gånger, tycker det är så härligt att gå ner för stegen igen efter att doppat mig efter Mats och mitt hopp ner i vattnet. Mats vill alltid hoppa för han tycker det är för kallt för att gå ner för stegen, göra pinan kort. Jag hoppar för att göra honom sällskap, för mig kvittar det om jag går eller hoppar i.

När vi kom hem efter badet så åt vi frukost innan vi åkte in till stan för att fixa bubbel till festen och byta min present. Jag köpte ett nytt spel, Bezzervisser istället för det jag fick av mina kollegor.

Sedan när vi kom hem från stan var jag tvungen att sova och på kvällen kom Marie och Jimmy. Vi lagade mat tillsammans, en vegetarisk paj som blev väldigt god. Det var pumpa, morötter, purjolök och mangold i ”pajen”. Allt stektes och lades i en ugnfast form och sedan äggstanning på och in i ugnen. De sista tio minutrarna i ugnen hälldes ströbröd på. Till det gjorde vi vitlöksbröd på surdegsbaguetter och en sallad. Det blev gott.

Mats och jag hade köpt varsitt ostron till bubblet som vi drack när ”pajen” var i ugnen. Jimmy hade aldrig ätit och Marie hade ätit det när hon var typ 19 så de tyckte det skulle bli spännande att prova. Jimmy tog tabasco och citron på sitt och vi andra tog det naturellt. Jimmy tyckte det var gott och Marie tyckte var jätteäckligt så för hennes del blir det nog inte fler ostron.

Jag tänker att bilden med ostronen får vara dagens bild till Christels fotoutmaning idag som är Delikatess.

Vi spelade en massa spel igår kväll så klockan blev över tolv innan de gick hem. Vi spelade Bezzervisser och då vann Marie och Jimmy, sedan spelade vi Carcasonne och då vann jag. Och till sist spelade vi smart 10 och då vann Jimmy. Det blev en trevlig spelkväll, det var längesedan vi hade det.

Jag somnade runt 01:00 i natt och vaknade halv åtta så det får jag ändå tycka är helt ok.

Idag ska vi ta fram extraborden så vi kan möblera färdigt till festen nästa helg. Jag vill hinna så mycket som möjligt idag för jag vet att jag inte orkar något i veckan för då är jag så trött efter jobbet.

Jag ska även titta på några föreläsningar till min kurs och skriva ett inlämningsarbete. Jag hoppas jag hinner det annars vet jag inte riktigt när jag ska göra det.

Fast nu ska jag börja med att se över så vi har allt planerat inför festen.

Jag önskar er en härlig söndag, och jag såklart ska jag ringa pappa och gratta på Fars dag, kram Susann 💜

4 kommentarer