Lördagen den 3 oktober 2020 matlagning

Idag fick vi klara oss utan Marie på löpningen och badet, hon sprang en timme tidigare än oss. Vi fick istället sällskap av Maria som följde med och sprang och badade tillsammans med oss. Annika var såklart också med och det blev två varv i 6.50 tempo, typ. Utomhustemperaturen visade på 15 grader när vi körde hemifrån och temperaturen i vattnet var 15,3, jag hade hoppats att det skulle ha sjunkit under 14 grader nu. Det blåste fast vi klarade oss från regnet för det regnade tidig morgon. Dagens bilder kommer såklart här.

Idag blev det inte någon långfrukost eftersom vi skulla handla inför våra provrätter. Vi var på Ikea och Cervera och tittade på ugnsformar fast hittade inga vi gillade. Vi kommer använda oss utav de fyrkantiga glasformarna vi har hemma även om de inte är de snyggaste. Det blev iallafall en duk och servetter på Ikea som inhandlades med tanke på nästa helg.

Sedan blev det en tur till systemet då vi skulle köpa veganskt vin till rätterna och vi behövde rådfråga vilka som passade till det som vi ska laga. Jag kommer berätta mer om rätterna nästa helg, vill ju att det ska vara hemligt än så länge.

Därefer Maxi och det gick verkligen fort att handla idag då vi bara skulle ha till provrätterna.

När vi kom hem var jag tvungen att sova för jag är fortfarande lite trött och måste tänka på att ta pauser och vila mellan mina ”aktiviteter”. Jag somnade i soffan och sov två timmar, helt utslagen.

När jag hade vaknat till liv så gjorde Mats förrätten och jag huvudrätten och jag tycker att rätterna på det stora hela blev bra. Vi kommer bara göra lite små justeringar inför nästa lördag. Det känns skönt att veta vad vi ska laga och att de smakar gott. Jag hoppas vi kommer få många poäng på de rätterna. Nu ska jag bara planera för bordsdekorationen och dukningen för det är ju lika viktigt i presantationen utav måltiden.

Nu ikväll har vi inte gjort något särskilt alls utan bara suttit framför tvn och jag har moffat popcorn för det är jag väldigt svag för. Mats har även gjrt en drink som vi kanske ska till desserten på lördag för det fanns inga veganska dessertviner. Det är svårt att veta vad som passar till med olika smaker, fast det är kul att experimentera. Jag lovar det kommer komma en full rapport om vår middag i ”halv åtta hos oss”.

Ikväll ska jag gå och lägga mig tidigt för jag behöver min sömn och jag hoppas att John Blund vill komma till mig inatt, för hans besök har varit lite si och så med de två senaste nätterna.

Jag vill vara utvilad imorgon för då har vi bestämt att inte gymma utan följa med Malin och Urban på en trailrunda i Svartbäcksmåla, en runda på ca 5 km. Det ska bli spännande för det har jag inte sprungit mer än en gång med sweden runners. Fast om det regnar kommer vi stanna hemma istället.

Nu önskar jag alla fina bloggvänner en fortsatt trevlig lördagskväll, kram Susann

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *