Familj,  Jag,  Sjukskriven/Arbete

Pappa har flyttat.

Här har det varit tomt på inlägg då vi har haft en hektisk helg. I torsdags kväll åkte Mats, jag, Victor och Torun till pappa i Våxtorp. Vi kom till en lägenhet full med flyttkartonger och en massa kassar som skulle med i flyttlasset. Vi åt pizza innan vi fixade det sista som skulle tas ner inför flytten.

På fredags morgon gick vi upp klockan sex för flyttbilen skulle komma någon gång mellan 7 och 8. Vid 8 kom bilen och flyttkillarna hade svårt att få med alla saker. Det blev att de fick lämna några kartonger som Mats och jag hämtade på fredag eftermiddag. Den stunden fick bli min vila när vi åkte fram och tillbaka, perfekt för jag behövde sova en stund för att orka. Innan vi åkte från Våxtorp kom lite grannar för att säga hejdå till pappa och alla var väldigt ledsna för att pappa skulle flytta. De tyckte att han hade varit en så fin granne, hjälpsam och snäll så de skulle sakna honom.

Det gick ganska fort för flyttkillarna att få in sakerna i den nya lägenheten i Älmhult och när alla saker kommit in i lägenheten åkte vi till min syster för att pausa och äta lunch. Efter lunchen började vi att försöka organisera allt och få pappa till att kast lite saker som var onödiga och fula. Allt det som han inte skulle ha ställde vi utanför på hans uteplats. Vid sextiden på kvällen kände vi oss trött och nöjda för dagen och då åkte vi till Syrran igen och åt middag. Sedan skjutsade jag tillbaka pappa till sin lägenhet.

På lördagen var det bestämt att vi skulle gå på Ikea med pappa för att titta på ett skrivbord, vitrinskåp och tvbänk. Fatimah min syster hade bokat släp på Ikea klockan tio så när Mats och Andreas lämnade Fatimah, pappa och mig på Ikea så tog de släpet och körde till återvinningen med allt som vi rensat ut och ställt utomhus. Tyvärr hade det regnat hela natten och även regnade lördag så sakerna var lite tyngre av allt vatten som kommit på sakerna.

På Ikea hittade pappa en bokhylla med dörrar. Det blev Billy och med halvdörrar där det var glas på övre halvan och täckt på den undre. Sedan kom vi fram till att han inte behövde ny tv-bänk meddetsamma så det blev ett skrivbord, rullgardiner och ett nytt soffbord. Pappa får lätt ont i fötter och ben så vi tog även en fika för att vila benen en stund innan vi kunde vandra vidare för att ta allt på lagret. Dottern och William kom också till Älmhult så alla samlades på Ikea och åt en gemensam lunch som pappa bjöd på. Vi blev ett härligt gäng för Fatimahs äldsta och yngsta barn var också med och hjälpte till i flytten. Sky hade kommit från Malmö på fredagen och Theo hade mammahelg.

Efter lunchen på Ikea så åkte vi till pappas lägenhet och det blev full aktivitet med allt som skulle göras. Att sätta upp rullgardinerna blev ett svårare projekt än vad vi hade trott för det var något väldigt hårt som tog emot när de hade skruvat in skruven en bit så Andreas kämpade först med det och sedan fick Mats ta över. Till slut kom rullgardinerna upp. Vi hann nästan sätta in alla saker i garderober och skåp innan det blev kväll och det var dags för att äta pizza hemma hos Fatimah.

Strax innan 21 gick tåget hem till Malmö för dottern och William och jag skjutsade dem till tåget och även pappa hem. Alla var trötta efter en lång dag och allt jobb med att få pappas lägenhet så färdig som möjligt.

Hela helgen sov vi hos Fatimah och Andreas för de har ett stort hus och det hade varit svårt att få plats hos pappa i flyttkaoset. På söndags morgon gick vi upp klockan åtta och strax efter nio åkte vi till pappa för att säga hejdå. vi stannade en liten stund hos pappa och hjälpte honom med en kartong till med glas som skulle in i hörnskåpet innan vi åkte vid 10.

Det blev en bra helg och allt gick väldigt smidigt när vi var så många som hjälpte till. Nu känns det bra att han är i Älmhult och har nära till Fatimah om han behöver hjälp för han blir ju trots allt 88 år i år. Dessutom har vi också närmre till honom och det känns bra. Jag behöver ju inte vara orolig för att han ska sitta själv i lägenheten för redan på lördagen hade han pratat med några grannar och visste en massa om dem. Han är väldigt social av sig och är inte rädd för att ta kontakt med nya människor. Jag tror att detta kommer att bli väldigt bra.

När vi kom hem handlade vi på Maxi och sedan hade vi bestämt för att spela paddel med Malin och Urban. Vi har aldrig spelat tillsammans så det var kul även om de var bättre än vad jag är. De har visserligen spelat fler gånger än mig så egentligen är väl det inte så konstigt att jag var sämst. Fast det var kul för det blev ändå ganska många slag mellan varandra innan någon fick poäng. Det kommer vi göra om. Sedan hann vi prata ihop oss inför vår Rhodosresa på onsdag. Denna resan är så efterlängtad. 💜

Ja, så har mina senaste dagar varit och därför har jag inte prioriterat att blogga för jag har varit alldeles för trött om kvällarna för det. Nu blir det till att läsa ikapp en del bloggar som jag följer.

Kram Susann 💜

2 kommentarer