Jag,  Resor,  Sjukskriven/Arbete

Dag 3 på Rhodos – Som vanligt en lördag.

Idag ställdes klockan på kvart i sju för vid sju skulle vi träffas där ner så alla andra förutom jag kunde äta något litet innan vår löprunda. Matsalen öppnade sju och efter att de andra tagit en tallrik yoggi så bar det iväg på en runda. Vi sprang längs ut på udden och in i Rhodos stad och sedan tillbaka till hotellet. Det blev en runda på 5 km och mina fötter klarade det bra, bättre än vad jag trodde. Hela löprundan kändes bra trots att det var 25 grader i luften. När vi sprungit klart hämtade vi badkläderna för att sedan hoppa i vattnet som vi brukar göra på lördagsmorgnar. I vattnet var det 21,8 grader så lite skillnad mot den temperatur som vi annars badar i.

När vi badat hoppat färdigt så blev det tillbaka till hotellet för en god frukost innan det blev stranden igen. Det är helt ljuvligt och idag har Mats kunnat sitta lite i solen fast nu är hans axlar röda. Vi skulle prova ett annat lunchställe idag fast det blev det inte för det som vi har ätit på ligger perfekt avstånd från stranden och har god mat och god service. Vi orkade helt enkelt inte leta efter något nytt. Vi får se hur vi gör imorgon.

Idag satt vi länge och åt lunch. Mats och jag tog lax och tonfisk-sashimi, Malin grillad haloumi och Urban en kycklingsoppa.

Efter lunchen så blev det såklart stranden igen Det är verkligen lyxiga lata dagar här på Rhodos. Vi njuter av det härliga vädret och såklart över att vi är här med vänner. Vid femtiden gick vi tillbaka till hotellet för att göra i ordning oss för kvällen.

Innan vi gick in till old town så blev det ett glas rött på Malin och Urbans balkong. Sedan gick vi och strosade lite bland gränderna och Ubbe hittade en skjorta som han köpte. Jag köpte hamamhaddukar till mig och Mats och Malin köpte en till sig. Rätt som det var mötte vi Micke och Maria och då föreslog Micke en restaurang som de hade ätit på.

Jag och Ubbe delade på en mixtallrik för två och det var väldigt mycket mat så vi blev helt klart mätta. Malin tog en sallad och Mats långkok. Till det drack vi husets röda. Sedan blev vi bjudna på efterrätt, jordgubbssorbe. Det var en perfekt avslutning på måltiden.

Sedan gick vi tillbaka till hotellet och satt oss för att spela kort, gin rummy. Ikväll var det min tur att förlora och Maria vann.

Ännu en härlig dag på Rhodos är till ända och nu är det sängen för imorgon ska vi upp tidigt för att kunna vandra till Akropolis innan det blir för varmt.

Godnatt, Susann 💜