Jag,  Sjukskriven/Arbete,  Träning

Söndagen den 8 januari 2023

Hjälp vad ett jullov går fort. Kan du tänka dig att det här är min sista lediga dag för imorgon börjar jag jobba igen. Visst ska det bli kul att träffa alla kollegor igen och vi får en dags jobb innan eleverna kommer. På ett sätt ska det bli skönt att komma in i rutinerna igen fast det har varit ett välbehövligt lov då jag har haft mycket tid till att återhämta mig fast även hittat på lite mellan mina sovstunder.

Idag så vädret ut så här när jag steg upp i morse. Se bild.

Som ni kan se så var det varmare idag så nu har i stort sett all snö smält, vilket är lite tråkigt tycker jag. Fast det lär väl bli en omgång med snö i februari som det brukar bli.

Idag skulle vi spelat padel med Marielle och Alfred fast tyvärr kunde de inte pga ryggont. Vi försökte hitta några som ville spela med oss istället fast lyckades inte med det. Det gick inte avboka så då spelade Mats och jag själva. Vi tränade på olika slag, och det var jobbigare än vad jag trodde. Det blev ett litet träningspass trots allt.

Sedan har vi plockat undan alla julsaker så nu blir det lite mörkare då vi inte har så många lampor nu när alla ljusstakar och stjärnor försvunnit. I veckan får vi slänga ut granen och köra den till återvinningscentralen.

Annars har denna sista lediga dag bara varit lugn och stillsam. Jag har även börjat lyssna på boken som vi ska läsa i bokcikeln, Malma Station av Alex Schulman. Jag måste tyvärr säga att jag tycker boken verkar bra trots att jag inte är så förtjust i Alex.

Idag har jag även kollat mina papper från min adoption för vi ska åka till Syd Korea i sommar. Jag ville se om jag hittade någon adress till barnhemmet som jag bodde på. Det är svårt att tyda mina papper och det är väldigt lite information som har skrivits.

Nu har vi bokat hotell i Seol och Busan som kommer bli mitt livs resa. Jag har inte varit jätteintresserad av att åka till Korea förrän nu. Jag har haft blandade känslor kring mitt födelseland. Som adopterad får en en omedveten lojalitetskänsla och tacksamhetskänsla av att en fått det bättre som omgivningen skapat åt mig. Nu känns det som om det är dags att utforska miljön och kulturen i Syd Korea. Det ska bli kul att kunna åka med min familj, och jag hoppas att även Rasmus kan följa med i slutändan. Som det ser ut nu så är det jag, Mats, dottern, Victor och Torun som kommer åka. Det är ju lika intressant för mina barn att komma till Syd Korea då de har sitt halva ursprung därifrån.

Vår yngsta son Rasmus har gjort ett dna-test genom My heritage och då fick han information om hans etniciteter. I julklapp fick vi varsitt sådant test, Mats och jag utav Rasmus som vi skickat iväg och nu väntar vi på svar. Det ska bli intressant och se vad det säger. Det skulle ta några veckor innan en fick något svar.

Nu börjar kvällen gå mot sitt slut och jag tänker gå och lägga mig tidigt så jag är pigg imorgon då jag ska jobba. Jag har haft ett perfekt jullov med allt som jag gillar att göra.

Nu önskar jag dig en fortsatt trevlig kväll, kram Susann 💜

4 kommentarer