Sveriges landskapsrätter – Bohuslän
Min bloggvän Inga gör en matresa genom Sverige och tänker laga maträtterna som förknippas med olika landskap. Jag tyckte det var en rolig idé och hänger på hennes matresa. Inga har gjort Bohusläns landskapsrätt äggost i veckan. Nu var det dags för oss att prova denna rätt. Jag använde mig av detta icarecept.
Jag har aldrig gjort eller ätit äggost förut så jag tyckte det skulle bli spännande att göra äggost. Det var lätt att följa receptet fast jag trodde att det skulle vassla sig fortare än vad det gjorde.
Jag tyckte att jag lyckade med äggosten och jag tror att den blev som den var tänkt. Själva osten smakade inte så mycket fast jag tycker om den konsistensen och med grädde och blåbärssylt till tyckte jag att det var gott. Mats tyckte också att äggosten var god. Vi kom på olika smaker som vi skulle kunna smaksätta äggosten med, vanilj, vitlök och kryddor och kanske ha det som pålägg. Vår fantasi flödade.
4 kommentarer
Inga Johansson
Så roligt att ni hänger med på resan, och tack för dina tips. Den ska jag själv göra fler gånger
Dottern fick lite att smaka
Susann
vi kommer nog också göra denna fast så det blir en vitlöksost att ha på mackan. Kan ju bli gott.
Christel Övergaard
Vilket fin beskrivning du gjort, jag vill också göra den, men har inget finmaskigt, ska fundera. Din ser så fin ut.
Susann
Tack, det fungerar kanske med ett kaffefilter eller en ren diskhandduk.