Jag,  Recept,  Sjukskriven/Arbete

Sveriges nationalrätt – BLEKINGE

Min bloggvän Inga gör en matresa genom Sverige och tänker laga maträtterna som förknippas med olika landskap. Jag tyckte det var en rolig idé och hänger på hennes matresa. Inga har gjort Blekinges landskapsrätt – Sjömansbiff i veckan och idag var det dags för oss att prova denna rätt.

Den här rätten ser Mats framemot för förra tyckte han att det var julmat. Jag har aldrig lagat sjömansbiff vad jag vet, kanske något liknande fast efter mitt eget huvud då jag typ aldrig följer recept. Nu när jag lagar landskapsrätterna följer jag recepten för att det ska bli likadana rätter som Inga lagar och då kan jag ge ett ärligt utlåtande då vi ätit ”samma” maträtt. 😊

När jag lagade rätten så köpte vi en bit fransyska och skivade själva. På ica köpte vi en flaska porter som jag allt fick puttra i tillsammans med en kalvbuljong. När jag smakade av tyckte jag att det smakade lite frö lamt så då fick det bli en mörk oxbuljong i grytan som fick puttra de sista tio minuterna. Jag kokte rätten nästan en timme så längre än vad det stod i receptet.

Som ni märker valde vi att servera med grovrivna morötter och hela rödbetor. Vi hoppade över de gröna ärtorna som det föreslogs i receptet. Maträtten får bra betyg och Mats tyckte det var gott. Nu har Mats fått matlådor till jobbet, perfekt.

Nu väntar vi med spänning på nästa landskap som Inga ska välja. 😊

2 kommentarer