Jag,  Recept,  Sjukskriven/Arbete

Söndagen den 30 januari 2022

I natt har jag vaknat flera gånger och det berodde inte på bettskenan utan det har blåst rätt mycket. Malik har härjat och Mats och jag plockade ner vårt stora parasoll och la in i vårt uterum. Jag var rädd att det skulle blåsa omkull, fast det var nog bara jag som trodde det.

Nu klockan åtta har vinden avtagit och det svajar bara lite i träden, 2 grader varmt och gråblött utomhus. Här kommer dagens bild från vårt uterum på våra hängbjörkar.

Det kommer nog bli en ganska gråtrist söndag och vi har inget inplanerat idag.

Jag har sett att många av mina bloggvänner har lagt ut bilder på deras handfat på uppmaning av Marie och jag vill ju inte vara sämre, så här kommer bilder på mina handfat. Jag börjar med handfatet som vi har på nedervåningen där även en toalett och dusch finns.

Det är det här handfatet som de flesta utav våra gäster använder. Här kan jag ibland borsta tänderna innan jag går till jobbet om jag är för lat för att gå upp för trappan.

På övervåningen har vi varsitt handfat Mats och jag, mitt är det högra med eltandborsten. Här i detta badrum finns ett badkar som vi inte använder fast ändå vill behålla. Den som badade i vår familj var yngsta sonen och det händer att han tar sig ett bad när han kommer hem på besök. Det finns även en dusch som inte används pga av att blandaren är sönder så det är ett projekt som bara blir hängandes eftersom vi har en dusch på nedervåningen.

Det är på övervåningen som tänderna borstas på kvällen och där linser sätts in och ur. Mina allergimediciner befinner sig också i detta badrum. Ja, det var mina handfat i mitt hus.

Det ser ut som det blir innesittardag och kanske lite serietittande för att fördriva tiden. Jag ska även ta hand om min stryktvätt så dagen lär väl fyllas i alla fall även om inget finns inplanerat. Nu sitter jag och väntar på frukost då Mats alltid gör amerikanska pannkakor på söndagsmorgnar. Det är söndagar som vi inte ställer alarmet utan vi vaknar när vi vaknar. Oftast går vi upp runt halvåtta, fast det är ändå skönt att en morgon i veckan slippa alarmet.

Vad händer för er idag, denna söndag?

Just det jag kom på att vi ska laga Blekinges nationalrätt idag och det är den fjärde rätten i Ingas matresa genom Sveriges landskap. Skåne bjöd på två, äggakaka och brännesnuda. Halland på långkål och julskinka och nu Blekinge med sjömansbiff. Det ska bli kul att laga och den här gången är Mats lite mer delaktig än förra gången då vi lagade långkål och julskinka. Det tyckte han var julmat som inte ska ätas strax efter jul. Alla ingredienser är inhandlade så vi får se när vi blir hungriga. Jag tror att detta är en maträtt som båda gillar. Jag tror inte att jag lagat sjömansbiff tidigare fast någon gång ska ju vara den första. Jag har länkat till mina inlägg när jag lagade dessa rätter.

Nu önskar jag er en fortsatt trevlig söndag, kram Susann 💜

2 kommentarer