Jag,  Mats och jag,  Sjukskriven/Arbete

Tisdagen den 11 juli 2023

Här vaknade jag tidigt igen, runt 5 och det är helt omöjligt att somna om. I natt har det regnat och det skulle visst regna idag fast jag hoppas att det blir uppehåll och solen tittar fram istället.

I går blev ingen stranddag för det var lite för molnigt tyckte vi. Det blev en tur till lite olika cykelaffärer istället för jag skulle titta på elcykel. När jag fyllde 50 önskade jag mig bidrag till en elcykel så nu var det äntligen dags att ta tag i tittandet. Jag har aldrig varit någon cykelmänniska fast nu tänkte jag att jag skulle bli det på äldre dagar och att med en elcykel skulle jag vara mer motiverad till att cykla.

Vi åkte först till XXL och jag fick prova deras egna märke. Den kändes bra för att vara första gången jag cyklade på en elcykel. Sedan åkte vi till Cykelogen och där provade jag en annan sorts elcykel där cykeln var framhjulsdriven. Det tyckte jag var sämre och upplevde cykeln lite ostadig.

Därefter åkte vi till Sportsson där både Mats och jag provade lite olika elcyklar. Vi tänkte att det är väl bra om vi båda köper elcyklar så vi kan cykla mer tillsammans. Mats behöver en ny cykel och då kan vi lika gärna köpa en elcykel till honom med. Vi fastnade för varsin Crescentmodell och det märket kändes tryggt och bra. Det var en lite sportigare modell och en bra pendlingscykel för tanken är ju att vi ska kunna cykla till jobbet fler dagar än köra bil. Så nu har vi blivit med elcyklar och idag ska vi hämta dem. Vi tar bussen in så vi kan cykla hem.

När vi ändå är inne i stan så ska vi uträtta lite ärenden. Vi ska fixa en namngivningspresent åt Sam, Mats yngsta systerson. Vi får se om vi kan åka och lämna presenten idag eftersom vi inte ska vara med på tillställningen imorgon.

Annars har vi inga direkta planer idag mer än cykla runt och känna att vi har gjort ett bra val med våra cyklar.

I går kväll tittade vi på Lotta på Liseberg, ett program vi aldrig tittar på fast igår kväll var min systerdotter med och dansade. Såklart vi tittade då. 💜

I går blev det bara en varadag och Mats älskar sådana dagar. Idag har vi inte heller något inplanerat så vi får se vad den här dagen bjuder oss på efter att vi hämtat våra cyklar.

Kanske är det idag vi börjar med att sortera våra bilder och filmer från Syd Korea.

Jag önskar dig en härlig tisdag, kram Susann 💜

6 kommentarer