Allmänt

Tisdagen den 25 juni 2024

Idag hade jag ställt alarmet på 7:30 för vi skulle packa ihop och checka ut för vid ca klockan 17.00 skulle vi ta båt tillbaka till Rhodos.

Maria och jag hade planerat en vandring efter frukosten och innan vi la oss vid stranden. Maria hade kollat ut ett kloster som hon ville gå till.

Klockan halv nio hade jag packat och ätit frukost. Eftersom Mats inte ville följa med på vår promenad fick han fixa att våra väskor kom till bilen som sedan skulle köra ner dem till båten.

Maria och jag kom iväg med varsin vattenflaska och började gå mot klostret fast under vandringens gång bytte vi mål. Vi valde att gå upp till en utsiktsplats och därefter började vår strapats på en väldigt svår terräng då det var brant och fullt med taggiga buskar och stenar. Vi gick troligen på ”stigar som trampats upp av getter. Det blev en svår väg för vi ville inte gå samma väg tillbaka. På vägen ner såg vi många döda getter.

Det blev en runda på 6,35 km som tog 2h12min. Jag ramlade även i en taggbuske så Maria fick plocka taggar från baken. 😱🤣

När vi kom till stranden så var det bara bad som gällde. Jag var ganska trött med början till huvudvärk. Den här vandringen kommer vi inte att glömma i första taget.

Sedan halvsov jag i skuggan och var bara lite mer vaken då vi åt lunch. Idag blev det den grillade fisken igen och det var jättegott. Vid fyratiden kände jag att jag var rastlös och ville inte ligga vid stranden mer. Jag plockade ihop och sedan gick jag och tittade i butiker innan jag satte mig nere i hamnen för att ta en läsk. Strax efter halv fem kom de andra till hamnen där båten skulle komma för att ta oss till Rhodos. När båten kom var det en katamaran så då visste jag att det inte skulle bli roligt. Båtturen skulle ta ca två timmar och eftersom jag hade sovit på stranden var jag inte tillräckligt trött för att somna. Min strategi var att blunda hela tiden och när det var trekvart kvar började jag må illa. Jag käkade salt lakrits och försökte hålla hjärnan igång genom att tänka på olika saker för att inte må så illa. När båten var framme ville jag kliva av så fort jag kunde, var nära att kräkas och mådde riktigt dåligt. Eftersom jag mådde så dåligt när jag klev av missade jag att jag hade tappat min lila hatt. När jag insåg det några hundra meter från hamnen så blev jag lite ledsen då jag fått den utav en bloggkompis, Carina som tyvärr inte finns med oss längre. 😪 Jag älskade den hatten som hon hade gjort till mig. Carina du kommer alltid finnas i mina tankar. 💜

När vi kom till hotellet så blev det en snabbdusch innan vi gick till Maria och Mickes balkong och drack öl och åt chips. Sedan gick vi till Orexi och åt mat. Maria och jag delade på en Gyrostallrik och Micke och Mats delade på en mixgrill. Innan vi gick därifrån bjöd de oss på ouzo.

Därefter gick jag och Maria till hotellet och Mats och Micke satte sig och tittade på fotbollsmatchen mellan England och Slovenien.

Nu ska jag sova för imorgon är det sista dagen för sedan klockan 23 går planet mot Kalmar.

Godnatt, kram Susann 💜