Arbete/sjukskrivning,  Jag,  Sjukskriven/Arbete

Torsdagen den 2 mars 2022

Att sova länge om morgnarna verkar inte vara min grej längre. Nuförtiden går jag upp strax innan sju när Mats åker till jobbet. Morgonrutinen är att sitta i soffan, surfa runt på datorn med tvnyheterna i bakgrunden.

På förmidagen innan Centrumskolan har jag läst i boken Vattnets sötma och jag märker att jag verkligen missar en massa när jag lyssnar på ljudbok. Jag började lyssna på boken på Book beat för att det tog lite tid innan jag fick boken. När jag lyssnade på boken kände jag att det var en bok ville läsa. Jag kan tydligen inte fokusera så bra som jag tror när jag lyssnar på ljudbok och det fanns många detaljer som jag missat.

Jag tycker boken är bra och det är en intressant tid att läsa om, tiden efter slaveriet även om den är fiktiv.

Idag på jobbet har det varit fullt upp som vanligt och när jag slutade i eftermiddag åkte jag direkt hem för jag var helt slut. Jag somnade direkt i soffan.

Ikväll valde jag att inte träna med Sweden runners, tyckte det var lite tidigt efter att jag varit sjuk. Istället umgicks jag med Marielle, först på Hansa City dit hon hade ett ärende och sedan en stund på Skälby eftersom hennes dotter rider där. När vi var där så såg jag himlafenomenet som alla pratar om, Venus och Jupiter. Ikväll stod de i lod, i går kväll hade de varit nästan horisontella. Självklart var jag tvungen att ta ett kort på detta och visst ser ni de fina ljusprickarna mitt i bilden?

Efter att jag hade umgåtts med Marielle så hämtade jag Mats på Björkenäs. Han hade varit där på öppet hus och jag tittade in i lokalerna. När Victor föddes jobbade Mats där och jag har också vikarierat i de lokalerna. Det var kul att se lokalerna, så bekanta fast ändå så olika. Tänk vad det händer på alla dessa åren med miljön som finns på förskolorna. Sedan träffade jag även en gamma kollega, Petronella. Det var kul att prata med henne och det var vi som jobbade med att utveckla jämställdhetsarbetet på våra förskolor, tillsammans med ytterligare en kollega, Lena. Vi tre fick Kalmar kommuns interna jämställdhetspris, tror det var 2012.

Nu ikväll blir det bara chill, jag skulle egentligen rättat lite matteböcker fast insåg att jag var för trött för det. Det är tur att jag vaknar tidigt så då hinner jag det innan jag börjar jobba imorgon.

Jag hoppas du har haft en bra dag, kram Susann 💜

4 kommentarer