Jag,  Sjukskriven/Arbete

Torsdagen den 5 januari 2023

Godmorgon, till dig som tittar in hos mig nu. Planen var att sova länge nu på morgonen och hur bra gick det? Såklart vaknade vi strax efter sju så nu sitter jag i soffan och skriver detta inlägg. Tvättmaskinen har startat jobba och vi ska snart äta frukost.

Dagens väderbild

Idag är huvudvärken borta, jippie! Det krävdes mycket sömn för att få bort den och jag hoppas jag slipper den uppåt dagen så den inte kommer tillbaka.

Idag klockan 11:00 ska vi spela padel med Annika och Jonas, andra gången för Annika och första gången för Jonas. Vi hoppas att de ska tycka det är roligt så vi kan spela fler gånger. Vi har bokat på Hansa aktiv padel som ligger på Norra vägen, den arenan som ligger närmast Annika. Nu är det lite billigare att spela padel, 203 kr/h i Kalmar. För i Malmö är det dyrare att spela padel, vi betalade 600 kr för 2h, tror det kostar 320kr/h.

Efter att vi spelat padel ska jag hem och sova för klockan 17:00 ska jag på bokcirkelträff hos Märit som bor på Öland. Ikväll ska vi avhandla nobelpristagaren Annie Ernauxs bok, Omständigheter. Boken handlar om Annies förbjudna abort, för på 60-talet var det förbjudet att göra abort. Jag tyckte boken var välskriven på ett lätt språk och ärligt skrivet på något sätt.

Vilken bok läser du just nu eller precis läst ut?

Ikväll ska också bestämmas vilken bok vi ska läsa till nästa gång. Hittills har det kommit tre förslag i vår messengergrupp och till den här gången har jag inget förslag. Förslagen är; Malma station av Alex Schulman, Amerikansk jord av Jaenine Cummins och Vattnests sötma av Nathan Harris.

Jag är inte så förtjust i Schulman så den kommer jag inte att rösta på. Sedan kommer det inte spela någon roll vilken utav de andra. Jag tycker de verkar intressanta båda två. Har du läst någon av dessa böcker och vilken skulle du i så fall rekommendera?

Det ska bli trevligt att träffas ikväll då vi alltid blir bjudna på god mat och dryck. Det är alltid roligt att träffas och prata om allt möjligt fast självklart blir det bokprat också. Har du någon bokcirkel som du är med i och diskuterar olika lästa böcker?

Det kommer att vara min tur att ha bokcirkelträffen nästa gång så då får jag planera vad jag ska bjuda på. Fast vi brukar ha ca en månad emellan gångerna så jag har tid att tänka ut vad jag ska bjuda på. Det behöver vara något veganskt då Annika är vegan. Det är kul att lära sig det veganska köket med och det finns så många goda recept att googla på.

Nu önskar jag dig en fin dag, kram Susann 💜

4 kommentarer