Jag,  Sjukskriven/Arbete

Torsdagen den 8 februari 2024

Idag vaknade vi upp i Älmhult i syrrans hus. Under natten hade det snöat ca 1 dm så det var bara till att skotta innan vi åkte till pappa. Vi hade bestämt att vi skulle äta frukost hos honom.

Klockan 9 hade vi bestämt att vi behövde åka till Osby. Vi hann inte så långt då jag kom på att vi hade glömt handblommorna till begravningen.

Det var en fin ceremoni i kyrkan och efteråt bjöds det på lunch i församlingshemmet. Det var trevligt att träffas släkten även om det är under sorgliga omständigheter. Det var pappas storasyster som begravdes idag. Hon skulle fyllt 92 år i år.

Vid halv tvåtiden åkte vi till Älmhult igen, hem till pappa. Då upptäckte jag att det inte var imorgon han hade tid till ögonläkaren utan tiden gällde igår. Jag ringde och lyckades få en tid till imorgon. Vi har tagit ledigt för att kunna skjutsa honom så det var skönt att det gick att fixa. Sedan fixade vi även en bankfullmakt till mig. Vi har pratat om att han kanske behöver städhjälp så det ska jag se om vi kan ordna imorgon. Nu var pappa med på det så då är det bäst att smida medans järnet är varmt. Han vill såklart klara sig så mycket han kan själv och det är ju bra fast det är inte lätt om en är snart 90 år att komma till överallt för att städa.

Han har även börjat tänka på att inte köra bilen längre, vilket jag tycker är bra. Hade jag bestämt hade han fått sluta nu fast nu säger han att han ska köra bara denna sommaren med. Vi får se vad som händer. Det är inte lätt att ge upp sin bil när han inte vet hur en gör när en åker tåg och buss.

Ikväll har vi spelat Chicago och pappa vann första gången och sedan ville Mats och jag ha revansch och då vann jag. Det blev ett bra avslut på den här dagen.

I dag var det svårt ord i Christels fotoutmaning; trist. När vi brukar åka längre sträckor och behöver mat lite snabbt blir det nästan alltid McDonalds och det är ju trist att äta där.

Kram Susann 💜

6 kommentarer